Core 2 Duo E8400 yeni sistem toplama

Yani tek bir tane Ram takarsan 1 kanal çalışır. 2 × 4 gb Ram kullanırsınız çift kanal kullanmış olursunuz.

Çift kanal 2x4 Gb Ram, 8 Gb Ram'e göre daha yüksek performans mı veriyor? Özellikle oyunlarda. Buna göre değerlendirme yapıcam.

Bilgisayar Bellek Pc Ram Modelleri ve Fiyatları - Vatan Bilgisayar

Burdan bütçene ve zevkine uygun olanı al, 1600 megahertz CL9 olması önemlidir, intel için. AMD'de ise 1866 APU'da ise 2133 önerilir.

Dediğim gibi arkadaşım 8 Gb Ram alıcam, o konu o kadar önemli değil.
Sonuç itibari ile 8 Gb Ram, toplayacağım düzeydeki bir bilgisayar için gayet yeterli.
Cevabın için sağol.

2x4 Gb'nin farkı nedir bu konuda bilgi bekliyorum. Performansta artış sağlama olayı varsa eyvallah o şekilde alayım, sıkıntı yok.

Bilgisayar Bellek Pc Ram Modelleri ve Fiyatları - Vatan Bilgisayar

Burdan bütçene ve zevkine uygun olanı al, 1600 megahertz CL9 olması önemlidir, intel için. AMD'de ise 1866 APU'da ise 2133 önerilir.

Yazdığım G-Skill ram zaten 1600 Mhz CL9 tür bir Ram, o konuda da sıkıntı yok.
Öyle olması gerektiğini bildiğim için yazdım.

Çift kanal her zaman tek kanala göre daha yüksek oyun performansı verir.

Eyvallah kardeş sağol.

Çift kanal her zaman tek kanala göre daha yüksek oyun performansı verir.

Fakat ben yine de tek kanal Ram kullanıcam, benim için yeterli. Yukarıda core i7 4790k ile GTX 760'ın oyunlarda birlikte kullanımına ilişkin videoları paylaştım. İncelersen gayet güzel performans verdiklerini göreceksin. Dolayısıyla 3000 TL'nin altında canavar bir bilgisayar toplamış olacağım. Sistemin son halini resimde aşağıda veriyorum.

Bu sistemin yanında
ASUS GTX 760 OC 2 GB ve Cooler Master 550 w PSU da olacak. Daha ne olsun.
Bu bilgisayarı belirli süre kullanırım, ileride GTX 980ti'yi taktırırım. Psikopat makineye dönüşür pc.

Dosya Ekleri

• FULL sistem son.JPG
    FULL sistem son.JPG
    64,3 KB · Görüntüleme: 250
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı