Core 2 Q8400 GT 1030 Uyumu

frkngngr06

Hectopat
Daha fazla  
  • MSI G41M-P33 Combo
  • Intel Core 2 Quad 8400 2.6 GHz
  • 8 GB RAM
  • 300 W PSU
Arkadaşlar sistemim bu. GT 1030 almayı düşünüyorum ve işlemciyi de Xeon E5450 almayı düşünüyorum. Vatan'a gittiğimde anakart çok eski GT 1030 takarsan ekran açılmaz bile dedi. Gerçekten öyle olur mu yoksa sıkıntısız bir şekilde açılır mı? Bir de Xeon E5460 anakartıma uygun mu?Anakart yenileme gibi bir durumum maalesef yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan bilgisayarda çalışanların çoğu cahildir. Bakma sen onlara anakartında PCI-EX girişi olduktan sonra yeni nesil bütün ekran kartları takabilirsin. GTX 1080 Tİ bile takabilirsin. Performans düşüklüğü olsada dedikleri gibi bir açılmaz bile durumu yok. Ekran kartına gelecek olursak alabilirsin. Xeon E5460 sistemle çok güzel çalışır. Millet E5460'a GTX 1050 Tİ takıp çatır çatır oynuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Vatan bilgisayarda çalışanların çoğu cahildir. Bakma sen onlara anakartında PCI-EX girişi olduktan sonra yeni nesil bütün ekran kartları takabilirsin. GTX 1080 Tİ bile takabilirsin. Performans düşüklüğü olsada dedikleri gibi bir açılmaz bile durumu yok. Ekran kartına gelecek olursak alabilirsin. Xeon E5460 sistemle çok güzel çalışır. Millet E5460'a GTX 1050 Tİ takıp çatır çatır oynuyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki benim anakartımda PCI Express girişi var mı? Ben E5450 ve RX 460 almayı düşünüyorum. Bu nasıl olur? Bir de Windows 10 kuracağım. BIOS'u falan güncelleyeceğim. Hangi soğutucuyu önerirsin?

Güncel bütün ekran kartlarını takabilirsin. Evet PCI - EX girişi var. Sadece v1.0 performansa 1-2 FPS etkisi olur o kadar. Soğutucu olarak bunu kullanmışlar bu sistemi toplayanlar. Sen daha iyi soğutucularda alabilirsin sana kalmış.
Eğer ekran kartını sıfırdan alacaksan. GTX 1050 Tİ ya da RX 560 öneririm. Modlamak gerekiriyor. Window 10 için malesef o konuda bir bilgim yok.

Güncel bütün ekran kartlarını takabilirsin. Evet PCI - EX girişi var. Sadece v1.0 performansa 1-2 FPS etkisi olur o kadar. Soğutucu olarak bunu kullanmışlar bu sistemi toplayanlar. Sen daha iyi soğutucularda alabilirsin sana kalmış.
Eğer ekran kartını sıfırdan alacaksan. GTX 1050 Tİ ya da RX 560 öneririm. Modlamak gerekiriyor. Window 10 için malesef o konuda bir bilgim yok.
Ben RX 460 düşünüyorum. 100 TL daha ucuz ve arasında 3 4 FPS oynuyor RX 560 ile.

Bir fikir değişikliği yaptım. MSI G41M-P33 combo anakartıma E5450 modlu işlemci ve GTX 1050 Ti alacağım. Sizce çok fazla darboğaz olur mu? Anakartım eski olduğu için ekran gelmeme olayı falan olur mu?

Hız aşırtma düşünürseniz Xeon X serisine yönelmelisiniz. G41 anakartlar hız aşırtmaya musait çünkü. Darboğaz olacağını düşünmüyorum. Küçük bir tavsiye RAM seçiminizi araştırarak yapınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı