Core 2 Quad Q6600 Islemci Hızı Düştü

SahinDerman

Hectopat
Katılım
4 Haziran 2014
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Arkadaslar .

Bilgisayari alali 4 ay oldu. Ben yurt disinda kaliyorum. Türkiyeye izine geldim ve gelmeden öncede zaten pc cok iyi bir sekilde calisiyordu. Türkiye'den geri döndüm, PC'yi acicam acilis ekraninda kaliyordu ve ilerlemiyordu pc. Ben de formatlamanin en iyi cözüm olucagini düsünüp formatladim.

Bilgisayarin ilk aldigimdaki hizi 3.10 Ghz´di, formatladiktan sonra bu hiz " 2.40 Ghz ve 2.39 Ghz " Olarak Degisti. Bundan önceki hizi cok iyiydi ve hic donmadan islemlerimi yapiyordum. Şimdi bazi yerlerde donmalar olusuyor. Programmlarin acilis hizlari dahada azaldi. İlk aldigimda programa tikladigim anda aciyordu, oyunlarda kesinlikle donmalar olmuyordu. Ekran kartimda hic bir sorun yok. Bilgisayardaki bütün sürücüleri güncel tutuyorum. Kasanin yan kapagini cikardim ve hava almasi icin geri takmadim. Parcalari haftada 1 temizliyorum, tozlanma da yok. Tek sorunum PC'nin islemci hizi düstü. 3.10 Ghz olan hizi 2.40 ve 2.39 Ghz olarak degisti.

Asagiya bilgisayar hakkinda bilgiler yani resimler aticam. Bi bakarsaniz cok sevinirim. Bilgisayari aldigimda aldigim kisi overlock olmadigini söyledi PC'de. Tabi ona güvenerek aldim ve aslinda overlock varsa ve 3.10 Ghzye cikabiliyosada ayri tabi güzel yani. Ama öyleysede belkide pc bu yüksekte hizi kaldiramadigindan cökmüs olabilme ihtimali de var tabi. Ama bence overlock yoktu hersey yerindeydi. Çünki isinma da olmuyordu ki zaten isinma felan olsaydi aldigim günden izine gidecegim güne kadar coktan yanmis olurdu pc. Yani overlock oldugunu düsünmüyorum . Eger sizler bunun cözümünü biliyorsaniz eger yardimci olmanizi bekliyorum lütfen .

cats.jpg


ddddd.jpg


saaa.jpg


ssss.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Formatladığın zaman o.c varsa belki o düşmüş olabilir. Ama görünürde hız düşüşü işlemlerinin yavaşlığı hard disk den kaynaklanıyor büyük ihtimal. SSD veya daha yüksek RPM li harddisk alman sorununu çözmende yardımı dokunabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Q6600 işlemci zaten 2.4 GHz'te çalışıyor. @Hakan ANAR 'ın da dediği gibi format atınca programla yapılmış bir OC varsa o gitmiştir.

Yavaşlama sorunun çözmek ise basit. Stok soğutucuyu daha iyi bir soğutucu ile değiştiriyorsun. Bir de sisteme SSD takıyorsun ve mis.

GTX 295 de efsane kart. Temizle ve macununu yenile.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı