Core 2 Quad Q6600 nasıldır?

muhammetsc

Centipat
Katılım
23 Nisan 2023
Mesajlar
399
Çözümler
2
Core 2 Duo kullanıyorum. Malumunuz bu devirde 2 çekirdek işlemciyle hiçbir şey yapılmıyor.

Uyguna Q6600 denk geldim. Ufak tefek birkaç çizik dışında başka bir kusuru yok ama internetten baktığım kadarıyla, Quad serisi kuzey köprüsünü iyi ısıtıyormuş.
Acaba söylendiği kadar var mı?

Bir de maximum stock ve overclock haliyle hangi ekran kartlarını besler?

Anakart: Gigabyte G41 combo rev 2.0
 
Kuzey köprüsünü ısıtma sorunu (eğer kuzey köprüsünde bir sıcaklık dağıtıcı yer alıyorsa) kasaya fan ekleyerek çözünür. Bahsi geçen işlemcinin overclock sonucunda GTX 900 serisini besleyeceğini düşünüyorum. 4 çekirdek genelde bu grafik yongaları için çok düşük gelmiyor.

İşlemcinin yaşını göze aldığımda 700 serisi ile değiştirmek istiyorum. Ama asla stabil bir performans alamıyacaksınız.
 
Q9400 işlemciyi uzun süre kullandım Duo serisine göre sıcaklık farkı fazla değil ama Quad serisinde güç tüketimi çok fazla eğer modlu BIOS varsa Xeon işlemci tavsiyemdir.

Xeon işlemci almaya niyetim vardı ama BIOS modlamayı hiç yapmadığım için şu anlık uzaktan bakıyorum uygun bir flash bellek alırsam internetten indirip deneyeceğim.
 
Şöyle söyleyeyim ben modlu bios yüklemeden Xeon kullandım çok da iyi performansı vardı ama w10 yüklenmiyordu uyku moduna aldıktan sonra geri başlamıyordu ve fanlar hep en yüksek devirde çalışıyordu anakartın modlu bios sürümü olmadığı için quad işlemciye geçmiştim oc hiç yapmadım normal hızında kullanmıştım senin anakartta modlu bios vardır illaki
 
Şöyle söyleyeyim ben modlu BIOS yüklemeden Xeon kullandım çok da iyi performansı vardı ama Windows 10 yüklenmiyordu uyku moduna aldıktan sonra geri başlamıyordu ve fanlar hep en yüksek devirde çalışıyordu anakartın modlu BIOS sürümü olmadığı için Quad işlemciye geçmiştim OC hiç yapmadım normal hızında kullanmıştım senin anakartta modlu BIOS vardır illaki.

Modlu BIOS var ismailtpchastanesi vardı YouTube üzerinde adam PC exppres üzerinden NVMe SSD çalıştırıyordu + Xeon işlemci takıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı