Core 2 Quad Q8300 CPU Stabilite Sorunu

Makaleler
2
Yer
İstanbul\Çanakkale
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Benim elimde Intel Core 2 Quad Q8300 işlemci var.
Ben bu işlemciyi OC etsemde etmesem de mesela GTA5'de işlemciye ne zaman %90-100 yük binse oyundan atmalar felan oluyor. Çok istikrarsız bir problem bazen oluyor bazen olmuyor. Yardımcı olursanı sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç tüketimi değil mesele, hat üzerinden enerjiyi istikrarlı verebilmek. OC işleminde sırasıyla işlemci, anakart, güç kaynağı kalitesi etkilidir. Hız aşırtabilirsiniz rahatça ama sistem her zaman dengeli çalışmaz, bazen sorun çıkartır. O zaman biraz kısarsınız. Ayrıca şaşırtıcı derecede sağlam çıkan ucuz hatta ucuzu da geçtim dandik ötesi, çoğunluğun elinde kalan güç kaynakları da kullandım; şansa kalıyor orası artık.

Ben neden 250 watt kalitesiz bir PSU ile işlemciyi 2.5'ten 3.0'a çıkarıp üstüne ekran kartının çekirdek frekansını 650'den 1300'e çıkarabiliyorum? Galiba arkadaş biraz fazla O.C yapmış.
@riseofturkey İşlemciyi 3.00 Ghz'de kullanıyorum.%20 overclock ile dediğini tekrar yaptım bu sefer hata vermedi direk reset atınca bakalım 1-2 güne dönerim sorun olursa.

@Ali Güngör abi voltajsız yapıyorum zaten bu ana kart üzerinde adam gibi voltaj verebilmem ne mümkün. Zaten sorun OC'de değil abi OC'siz de bu sorun oluyor. Yakın zamanda i3 4170'e terfi edeceğim zaten ama o zamana kadar idare etse yeter.
OC'siz 750Ti'ye bile darboğaz yapıyor.
Aynı sorunu i3 4170'e geçince de yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu i3 4170'e geçince de yaşar mıyım?
Hayır sorun yaşamazsın ancak OC düşünmüyorsun değil mi? Eğer ekran kartı doğru çalışsın diye yeni sisteme geçiyorsan doğru yapıyorsun. Haliyle platform değiştiğinden güncel sistemde güncel ekran kartı çalıştırırsan sorun çıkmaz.

Hayır sorun yaşamazsın ancak OC düşünmüyorsun değil mi? Eğer ekran kartı doğru çalışsın diye yeni sisteme geçiyorsan doğru yapıyorsun. Haliyle platform değiştiğinden güncel sistemde güncel ekran kartı çalıştırırsan sorun çıkmaz.
Evet ekran kartı darboğaz'a uğruyor. i3 yerine i54460 almaya karar verdim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı