radyoaktif
Megapat
Daha fazla
AHCI ile IDE ile kurulan sistemler farklı oluyor.
- AHCI modunda Windows'u tekrar kurman gerekebilir. Kuzenin PC'sinde aynı sorunu yaşadık tekrardan kurulum yaptık AHCI'de.
Hocam bu kadar programı tekrar kurup, bazılarına ayar çekmeye üşendiğimden umarım format gerekmez demiştim ki sığmıyor diye hızlı başlata almadığım bunun yarısı kadar daha program mevcut;

Hadi 1,2 gün uğraşıp o kadar programa tekrar ayar çekmeyi göze alıp Windows 8.1'i baştan yükledim diyelim, peki tekrar yüklerken ne yapacağım da AHCI aktif olacak? AHCI modu ve Native Mod'u kurulumdan önce açıp öyle mi Windows 8.1'i USB'den boot edip kuracağım? Yoksa başka bir işlem yapmam gerekiyor mu? Ayrıca bu yüklemeden sonra da AHCI mod aktif olmaz ise uğraştığımla kalacağımdan çekiniyorum.
Ayrıca eğer bu AHCI sorunu, Windows 8.1 için geçerli ise, Yosemite kurarken AHCI modu açıp kurmamda hata vermesinin nedeni, AHCI'nın arızalı olmasından olamaz mı? Yani AHCI'nın arızalı olup olmadığını anlayamıyorum ki Windows 8.1'den mi kaynaklı yoksa anakarttan mı kaynaklı anlayayım.
Sistemde ki diğer 2.5" diskimde Windows Server 2012 yüklü ve sistemi, AHCI'yi aktif ederek onun üzerinden başlatayım dedim ama onda da aynı hatayı verdi. Lakin oda Windows 8 bileşenlerine sahip olduğu için gene sorunun Windows ile mi yoksa anakart ile mi olduğunu anlayamadım. HDD'lerin Sata portlarını da değiştirerek denedim lakin fayda etmedi;

O yüzden sanırım bir Linux kurup sistemi onda AHCI modunda açmaya çalışarak sorunu analiz edebilirim. Zira eğer onda açılırsa demek ki Windows 8.1 ile alakalı bir sorun bu. Yok eğer onda da açılmaz ise demek ki anakart ile alakalı bir durum.
Gigabyte'ın sitesinden EP45T-UD3R anakartımın "Intel SATA RAID/AHCI Driver"ını da indirip Windows üzerinden kurmaya çalıştığımda bu sorunu vermesi ne alaka;