Core 2 Quad Q9550 ve MSI 750 Ti GPU'yu fazla kullanmama sorunu

cagatayhann

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu tam olarak bir sorun mu yoksa kartta var olan bir teknolojiden dolayı mı böyle oluyor anlayamadım. Öncelikle sistem özelliklerimi yazıyorum:

G31m-es2l anakart
DDR2, 800 MHz 2x2 bellek
Core 2 Quad Q9550 işlemci
MSI 750 Ti ekran kartı
500W güç kaynağı
120 GB SSD

Bu parçalarla BF3'ü Ultra ayarlarda multiplayer oynuyorum GPU kullanımı neredeyse hiç %60'ı geçmiyor ve FPS değeri de -bekleme ekranları hariç- 60-70 arasında seyrediyor yer yer 30'a kadar dalgalandığı oluyor.

Aynı mesele League of Legends'ta da oluyor. GPU kullanımı bu oyunda neredeyse %40'ın üzerine hiç çıkmıyor. Ayarlar yine en yüksekte. Ama FPS değeri yine ara ara sıkıntı çıkaracak dereceye inebiliyor.

Call of Duty: Modern Warfare'de de GPU kullanımı %30-40 arasında. FPS ise 30-70 arasında dalgalanıyor.

Daha iyi performans alabilmek için ne yapmam gerekiyor? GPU kullanımını düzgün bir FPS değeri alabilmek için nasıl artırabilirim?

Sürücülerim güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU hiçbir zaman %100 kullanılmıyor. BF3'te 70-90, LoL'de 50-80, CoD: MW'de 50-70 arasında.

Düzenleme: Aynı şey CS:GO'da da var. GPU kullanımı %60'ın üzerine çıkmıyor. Ayarları düşürsem de yükseltsem de bir fark olmuyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı