Core i3 3220 ve GT 630'lu Sistemde GPU Tanıtımı

Makaleler
5
10.14.5 ISO'su ile neredeyse hiç BIOS ayarı yapmadan Gigabyte GA-H61M-DS2'nin ev sahipliği yaptığı i3 3220-GT 630'lu sistemde Mojave yüzü gördüm. Ethernet, App Store ve iCloud gibi genelde sorun çıkardığını gördüğüm özellikler çalışıyor, Siri sağ üstten gelemiyor bir türlü, animasyon başlamıyor gibi. Fakat benim önceliğim Mojave'nin tanıdığı, bildiği bir GPU. Oyun oynamasam da sağda solda beliren görsel sorunlar hoş durmuyor. Sadece flaş bellek ihtiyacını kestim sistemin, kext işine girmedim daha çünkü ortalıkta çalıştığı iddia edilen kext çok. Özetle Siri, hoparlör/mikrofon ve GPU galiba şimdilik çalışmayanlar. Bu arada bu kurulumları hazırlayan, az da olsa emeği geçen herkesin eline sağlık. Daha önce Core 2 Duo motorlu eski bir dizüstümde de burada paylaşılan bir El Capitan ISO'su kurup GPU'yu tanıtamamıştım. Bu sefer şansım yaver gider inşallah :)

Inject Nvidia ve VBIOS açık, Web driver kapalı olacak şekilde Clover bootloader'ı ayarladığımda ekran kartı Bu Mac Hakkında'da ve System Report'ta tanınmış görünüyordu fakat çözünürlük doğru değildi ve görüntüde ara ara bozulan yerler vardı. Birkaç farklı sürücü ve yöntem denedim, bir sonuç alamadım. Dediğiniz gibi High Sierra denediğimde normalde hangi yöntemin ekran kartını sisteme tanıtabilmesi gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı