Core i7 4770K Sistem nasıldır?

K serii bir işlemcinin özelliklerini kullanabilmen için şartlara uygun üretilmiş anakart satın almalısın. Overclock üst seviye extreme (Belirli malzemeler ve uygun şartlar altında) denilen bir pc denemeleri olarak ortaya çıktı fakat bu ülkemizde farklı-yanlış yorumlandığı için fazladan paralar harcanmasına sebep olmuş yada her Overclock yapan daha hızlıdır diye delice yorumlanan bir manaya bürünmüştür.

Hala Overclock nedir hangi şartlarda uygulanır ve hangi durumlarda ne gibi etkileri vardır düzgün anlatılamamıştır. Bu yüzden birçok Teknoloji yorumcusuna yaptıkları bu iki yüzlülük ve bence büyük bir felaketin önüne geçmeme duruşlarından dolayı kızgınlığım devam etmektedir. Sözlerimle bu forumdaki kişi yada kişileri işaret etme gibi ahmaklık içerisinde değilim çünki bu heryerde karşıma çıkan genel bir eksiklik.

Seçtiğin anakart MicroATX sınıfının orta düzey yeterliliklerine sahiptir. Tavsiyem O.C. (Hız Aşırtma) hobin yoksa işlemcini 4770 - 4670 sınıfından yada bu konuda denemeler yapmak istiyorsan anakartında şu seviyelere çıkmalısın.

VATAN COMPUTER - GIGABYTE - Z87X-D3H Intel Z87 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart - Anakart

- - - Güncellendi - - -

Bu konuda Gigabyte kutlamak gerek çünki sadece iki model anakartını Overclock için uygun olduğunu özellikle belirterek bu alandaki saçmalığa bir bakıma sınırlama en azından düzenleme getirmiş oldu.(Diğer modeller ile O.C. yapılamaz manasına gelmez)
GA-Z87X-OC
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z87x-ocrev_10/specs/
http://www.vatanbilgisayar.com/Anak...0-hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66191
GA-Z87X-OC.jpg


GA-Z87X-OC Force
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-z87x-oc_forcerev_10/
Gigabyte-GA-Z87X-OC-Force-02.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence sen PC'yi ne için topladığını ve bütçeni belirt. Eğer oyun içinse AMD fazlasıyla yeter. Ha Render alacağım diyorsan eyvallah İ7 . Lakin bu durumda ekran kartı AMD değil NVİDİA seçilmeli.
 
Hocam bir dahaki yaza gtx 780 planliyorum o yuzden bu sene oyle iyi bir kart almadim işlemciyi vs. iyi yapmaya calistim.

Oyun amaçlı bir bilgisayar alacaksan(sanırım öyle) AMD alman lazım anakartları daha ucuz ve iyi performans veriyorlar(işlemcileride). Hem daha çok para kalır. GTX 780 alırsın bir daha ki yaza(hatta ilkbahar dan önce bile olabilir). O yüzden önerim AMD Render yapmadığın sürece INTEL'e gerek yok. AMD alırsan SSD içinde paran olur ve SSD alırsan aldığına hiç pişman olmazsın.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı