Herkese selam. Elimde yaklaşık 4 yılını doldurmuş Core i7-7700HQ dizüstü işlemcili bir dizüstü cihaz bulunmakta fakat geçen yaz Cooler Master MasterGel ile termal macun yenilemesi yapmama rağmen tekli ve çoklu çekirdek fark etmeksizin maksimum stress altında 3.4-3.3 GHz gibi Turbo frekans hızlarından 2.8-2.9 GHz seviyelerine 95-96 derece gibi sıcaklıklarda gerileyerek uzun süreli yük altı operasyonlarda termal darboğaza bağlı performans kayıpları ve ısınma sorunu yaşıyorum. Bu noktada UV + termal macun desteğinin optimum bir alternatif sunduğu gerçeğine dayanarak bu işlemi gerçekleştirmeye karar verdim fakat bu işlem için yeterli deneyime sahip olmadığım bilgili arkadaşlarımdan yardım istedim.
@erengore, hocam sizde de UV'li 7700HQ vardı sanırsam. Bugün de müsait bir zamana denk geldi açıkçası, sırasıyla işlem sırasını teker teker her zamanki gibi tarif edebilirseniz çok sevinirim.
@erengore hocamın dışında yardımcı olmak isteyenler varsa konuya çözüm önerilerinde bulunabilirler, sorun yok
Cihaz modeli: ASUS-X550VXK - i7-7700HQ@2.8 GHz up to 3.8 GHz 4C/8T - GTX 950M 2GD5 - 12 GB DDR4 RAM.
@erengore, hocam sizde de UV'li 7700HQ vardı sanırsam. Bugün de müsait bir zamana denk geldi açıkçası, sırasıyla işlem sırasını teker teker her zamanki gibi tarif edebilirseniz çok sevinirim.
@erengore hocamın dışında yardımcı olmak isteyenler varsa konuya çözüm önerilerinde bulunabilirler, sorun yok
Cihaz modeli: ASUS-X550VXK - i7-7700HQ@2.8 GHz up to 3.8 GHz 4C/8T - GTX 950M 2GD5 - 12 GB DDR4 RAM.
Son düzenleme: