Corel Draw mı, Adobe Illustrator mü ?

grafikibrahim24

Decapat
Arkadaşlar uzun zamandır corel kullanıcısıyım. Illustrator'ü çat pat biliyorum çok hakim değilim ancak corelin kitabını yazdım diyebiliriz matbaacıda çalıştığım için çok yoğun kullandım ve kısayol tuşları vs. vs. pek çok şeyi öğrendim çok kolay geliyor.

Grafik tasarım bölümü okuyorum ileride iyi bir yerde işe girerim inşallah.
Fakat bazıları Corel'i kötüleyip Illustator'e yönelmemi söylüyor. Corel'e bu kadar alışmışken Illustrator'e geçmekte çok zor geliyor yılların seri grafikeri çöp olacak birden Illustrator'de...

Siz ne dersiniz içimi rahatlatacak bir şeyler söyleyin :D (Yaşım 20)

NOT= En çok endişelendiğim konu da şu: Bildiğim kadarıyla
Matbaacılarda genelde corel kullanılıyor, elit firma vb. yerlerde genellikle Illustrator kullanılıyor.
Ben 4 senelik grafik tasarım bölümünü bitirdikten sonra, sizce nerede işe girerim. Nasıl bir yol izlemem gerekir ? Şimdiden herkese teşekkürler
Best-Graphic-Design-Software-Corel-Draw-vs-Illustrator.png

Son düzenleme:
Corel çırak işi. Illustrator profesyonellerin işi.
Yorumun için teşekkürler. Şu an için Corel'de çok hızlı olmak kaydıyla yapamayacağım şey yok diye düşünmekle beraber, Illustrator'ü kullanırken çok zorlanıyorum. Ama aldığım öneriler sonucu Illustrator'e yönelme kararı aldım aynı Corel'deki gibi ondada programı açıp ne istersem çok hızlı şekilde yapabilecek kıvama gelirim inşallah. Ama Illustratör'de bilmediğim şeyler olduğu zaman internette bulmam çok zor oluyor işim zor valla. :)

Yorumun için teşekkürler. Şu an için Corel'de çok hızlı olmak kaydıyla yapamayacağım şey yok diye düşünmekle beraber, Illustrator'ü kullanırken çok zorlanıyorum. Ama aldığım öneriler sonucu Illustrator'e yönelme kararı aldım aynı Corel'deki gibi ondada programı açıp ne istersem çok hızlı şekilde yapabilecek kıvama gelirim inşallah. Ama Illustratör'de bilmediğim şeyler olduğu zaman internette bulmam çok zor oluyor işim zor valla. :)

Youtube'de istediğini bulabilirsin. En azından ben bulabiliyorum.
Bu işde gerçekten profosyenel olan birinin youtube linkini atıyorum, tavsiye ederim.

illustrator dersleri, TANE TANE, DETAYLI :-) yeni başlayanlar için dijital tasarım dersleri - YouTube

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı