Neyin geldiği kabak gibi meydanda olduğu için hazırlıkların çoğunu 2 hafta önce yaptım. Abarttığım tek şey sanırım su oldu. Bunun dışında genellikle yalnız yaşayan biri olarak çoğunlukla kraker, bisküvi, kuruyemiş aldım. Kız arkadaşımın gelip bende kalma ihtimaline karşı birkaç paket bakliyat, kahvaltılık ve 2 paket bulgur ile dondurulmuş birkaç paket gıda aldım. Normalde de alışverişe çıkmayı hiç sevmediğim için her zaman toplu alırdım, değişen fazla bir şey olmadı. Geri kalan şeyler de zaten derin dondurucuda mevcuttu. Tereyağı, zeytinyağı, tuz, baharat, sos gibi şeyler zaten 1 yıl takviye yapmasam da yetecek düzeydeydi. Dediğim gibi normalde de toplu alma huyum olduğu için çoğu şey zaten aylarca yetecek düzeyde mevcuttu.
Bunun dışında evimde her zaman fazla fazla tuvalet kağıdı, normal havlu kullanmadığım için kağıt havlu, normal şartlarda da çok sık el yıkadığım için fazla miktarda sabun vardı. Ekstradan sadece izopropil alkol aldım. Bir de çikolata ve kuruyemiş hastası olduğum için haftada 1 eve sipariş veriyorum, gerekirse son siparişte takviye yaparım dedim.
Annemin evi için ise kimse kusura bakmasın ama ciddi şekilde erzak aldım. 81 yaşında olduğu için temkinli davrandım ve evine 5-6 ay yetecek stok yaptım, sokağa çıkma ihtiyacı olmaması önemli. Sebzeden meyveden uzak kalması durumunda ise vitamin takviyesi ve birkaç medikal malzeme daha götürdüm. Tüm akrabalarına da evine giriş yasağı koydum, 81 yaşında kadın o virüse kapılırsa ölüm ihtimali yüksek.