Corona'dan sonra

Katılım
20 Haziran 2017
Mesajlar
822
Makaleler
1
Çözümler
5
Yer
Ásgard
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Part time God of wisdom, poetry, death, divination, and magic
Gün geçtikçe nice insanların enfekte olduğu ve öldüğü, bu viral hastalık COVID-19'dan sonra sizce neler olacak?

Elbet bunun bir tedavisi bulunacak peki tamam ama geçtiği yerde taş üstünde taş bırakmıyor bu illet.

Fazla kırılgan ekonomimiz ve eğitim sistemimiz bundan nasıl etkilenecek?

Aşağıya yazın bakalım, ufaktan bir kamuoyu yoklaması yapalım.
 
Muhtemelen herkese bulaşacak bir virüs bu. Yaşayan her insana yani bir kez olsun bulaşacak. Grip gibi bir durum. Her şeyi olduğu gibi bunun da yenileceğini düşünüyorum ama ne kadar zaman alacak muamma. Umarım daha fazla kayıp olmaz, tek dileğim budur yani.

Bunlardan ziyade; küresel ekonomi için çok kötü sonuçları olacak. Bir liseli bile bunu öngörebilir. Özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler ile Türkiye'miz için hiç iç açıcı senaryolar konuşulmuyor.
 
Zaten berbat olan ekonomimizin iyice çöküşe geçeceğini öngörüyorum. Ah ah...
 
Bence Türkiye diğer ülkelere göre çok iyi önlemler aldı. Sadece bazı insanlarımız "yae ne olacak bana bir şey olmaz" mentalitesi ile toplu ortamlarda bulunmazsa çok fazla insana bulaşmadan yenebileceğimizi düşünüyorum.
 
"yae ne olacak bana bir şey olmaz"
Bu benim. Bir şey olmayacak zaten. Salgının başladığı, yükseldiği ve en tehlikeli yer olduğu “gelişmekte olan ülkeler” grubundaki Çin, “gelişmiş ülkeler” statüsündeki İtalya’dan bile daha iyi başa çıktı. Artış hızı azaldı ve hastalar kurtuluyor.
 
Uzmanlar virüsün sıcak havalarda yayılma şiddetinin azalacağını öngörüyor. İnşallah yazın sonuna doğru da virüs ortadan kalkar hatta şimdiden bir Avrupa ülkesinde virüsün intişarını engelleyen bir ilaç bulunmuştu henüz ibtida seviyesinde olsa da yakın zamanda geliştirilecektir.
 

Geri
Yukarı