Corsa C 1.7 dtı Turbo'nun patladığı nasıl anlaşılır?

Arthur Morg4n

Hectopat
Merhaba araç 1.7 DTI Corsa 2003 model araç 2 ay boyunca hiç çalışmadı aracın sahibinin kendisi il dışında olduğu için arkadaşı çalıştırdı ilk marşı verir vermez biraz 2-3 saniye kadar gaza yüklendi sonrasında karşıma araca yüklenildiği zaman Turbo'nun patlayacağı gibi bir video çıktı araç dolu yüksek ihtimalle Turbo'su da değiştirilmiş daha güçlü bir Turbo takılmıştır tam bir bilgim yok Turbo basınç saati ve Turbo timer bulunmakta ben biraz önce çalıştırıp boştayken çok az bir gaz verdiğim zaman Turbo basınç saatinde hiçbir hareket olmadığını gördüm aklıma Turbo'nun patladığı geldi patlayıp patlamadığını patlarsa nasıl anlaşılacağını forumdaki bilgili arkadaşlara sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ek: Aracı arkadaşı çalıştırdığı zamanlar yaz ayıydı havalar bu kadar soğuk değildi.

Yüke binmeden basınç belli olmaz, turbo öyle zart diye patlayan bir şey değil.

Ayrıca o aracı alıyorsan bu gün değil ama yarın çıkaracağı masrafıda düşünmen lazım.

Yola çıkarsın yolda turbonun çalışmadığını anlarsın, turbosuz dizel bir araç basarsın gitmez boş bağırır. Zaten turbo devreye girince verdiği basınçtan ve hızlı ivmelenmeden çalışıp çalışmadığı anlaılır.

Arkadaşın dediği gibi turbosuz dizel araç basınca gitmez öyle anlayabilirsiniz benim de başıma gelmişti. Edirne'den dönerken aracın turbosu bozuldu yokuş çıkarken falan yavaş yavaş çıkıyorduk hızlanmıyordu araba.

Arkadaşın dediği gibi turbosuz dizel araç basınca gitmez öyle anlayabilirsiniz benim de başıma gelmişti. Edirne'den dönerken aracın Turbo'su bozuldu yokuş çıkarken falan yavaş yavaş çıkıyorduk hızlanmıyordu araba.

Yüke binmeden basınç belli olmaz, Turbo öyle zart diye patlayan bir şey değil.

Ayrıca o aracı alıyorsan bugün değil ama yarın çıkaracağı masrafıda düşünmen lazım.

Yola çıkarsın yolda Turbo'nun çalışmadığını anlarsın, turbosuz dizel bir araç basarsın gitmez boş bağırır. Zaten Turbo devreye girince verdiği basınçtan ve hızlı ivmelenmeden çalışıp çalışmadığı anlaılır.

Hocam yanıtlarınız için çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla Turbo öyle 7-8 saniye araç boştayken gaz vermeyle patlayıp arıza verebilecek bir şey değil değil mi? Bir sorum daha olacak aracı çalıştırmadan hareket ettirmeden Turbo'nun patlayıp patlamadığını anlayabilir miyiz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı