Corsair 3000D kasada RGB fanları kontrol edilemiyor

Hayben2121

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, buraya konu acmadan once çok baktım benden oncekilerin yazdıklarına ama çozum bulamadim.
MSI B450M-A Pro Max AMD B450 soket AM4 DDR4 3466(OC) M.2 anakart.
Corsair 3000D 3XAR120 RGB fanlı 650W MidT ATX siyah kasa.

Kasadaki fanlar beyaz mavi arasi renklerle çalışıyor. Corsair iCUE isimli programiyla kontrol edebilecegimi soylemisler onceki konularda fakat iCUE programinda kasadaki fanlarin rgbsiyle ilgili bir şey goremedim. RGB'si olmasa beyaz mavi RGB'yle çalışmaz kasa. Yardım edebilir misiniz?

Fanlar klasik anakarta veya kontrolcülere bağlanabilen 5v 3pinli anladığım kadarıyla. Kontrolcü içinden çıkmıyor ama Corsair Hub ile de kullanabilmeniz için dönüştürücü kablo var. Yani ya anakartınızın desteği olması lazım ya da harici ARGB kontrolcü almanız lazım.

Anakartınızın aracını indirdiniz mi? MSI Center veya başka bir araç olabilir.

Bende de aynı kasa var. Hiçbir sürücüyü kurmadığım için anakarttaki ledlerle senkronize çalışıyor kasa ledi. Muhtemelen dediğim program işinizi çözecek.

Anakartınızın aracını indirdiniz mi? MSI Center veya başka bir araç olabilir.

Bende de aynı kasa var. Hiçbir sürücüyü kurmadığım için anakarttaki ledlerle senkronize çalışıyor kasa ledi. Muhtemelen dediğim program işinizi çözecek.
Bu kasadan benim yeğenim de almış ama yaşı küçük ve çok anlamıyor fan baglantilarindan falan, ben de farklı bir sehirdeyim gidip bakamıyorum kasaya bağlantılara falan. Bu kasanın fanlarının anakarta bağlanmış olması gerekiyor eğer senkron çalışıyorsa, bu bağlantıyı sen yaptıysan eğer hangi kabloyla yaptın, fan RGB kabloları klasik mi yoksa Corsair'in kendi pinleriyle olan fanları mı?

Bu kasadan benim yeğenim de almış ama yaşı küçük ve çok anlamıyor fan baglantilarindan falan, ben de farklı bir sehirdeyim gidip bakamıyorum kasaya bağlantılara falan. Bu kasanın fanlarının anakarta bağlanmış olması gerekiyor eğer senkron çalışıyorsa, bu bağlantıyı sen yaptıysan eğer hangi kabloyla yaptın, fan RGB kabloları klasik mi yoksa Corsair'in kendi pinleriyle olan fanları mı?
Klasik. 3 fanın ARGB soketlerini teke düşüren soket var içinde. Onunla üçünü de birleştirip kasanın ARGB portuna taktığında anakartta herhangi bir renk değişimi yapmadıysan anakartın fabrika ayarlarındaki renk aralığında yanarak çalışıyor fanlar.

Vatanbilgisayardan hazır sistem olarak almıştım. Kendi yaptığım hiçbir şey yok. Onlar nasıl kurmuşlarsa öyle kullanıyorum. dediğiniz gibi heralde öndeki 3 fanın kablolarını takip ettiğimde anakarttaki sysfan1e takılı olduğunu gördüm.
MSİ centeri indirdim orda da mysctich light uygulaması yok. dragon centeri indirdim orda da yok

Klasik. 3 fanın ARGB soketlerini teke düşüren soket var içinde. Onunla üçünü de birleştirip kasanın ARGB portuna taktığında anakartta herhangi bir renk değişimi yapmadıysan anakartın fabrika ayarlarındaki renk aralığında yanarak çalışıyor fanlar.
Teşekkürler cevap için, öyleyse ayrıca kontrolcü satın almaya gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı