Corsair 3000MHz RAM OC Yapma

krauen

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar elimde Corsair 3000MHz RAM'ım ve overclock ile 3400MHz destekleyen MSI anakartım var. Ben bu RAM'ı sizce hangi frekansta kullanmalıyım? 3400'de kullansam bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aida64 ile en az 30 dk test edersen hiçbir sıkıntı olacağını sanmam, eğer hata verirse cl değerini arttırabilir yada biraz voltajı arttırabilisin.

Kullanabilirsin. Tabi o değerde stabil kalırsa. Tahminen voltajın 1.35V. Bunu değiştirmeden zamanlamaları gevşetin ve frekansı 3400'e çekin. Ardından Memtest ile test edin. Hata çıkmazsa önce CL, sonra tRCD ve tRP, ardından tRAS değerlerini düşürerek adımı tekrarlayın.

Kullanabilirsin. Tabi o değerde stabil kalırsa. Tahminen voltajın 1.35V. Bunu değiştirmeden zamanlamaları gevşetin ve frekansı 3400'e çekin. Ardından Memtest ile test edin. Hata çıkmazsa önce CL, sonra tRCD ve tRP, ardından tRAS değerlerini düşürerek adımı tekrarlayın.
Arkadaşın o kadar detaylı bir oc bolgisinin olduğunu pek zannetmiyorum çünkü olsa o ramın 4000mhzye bile çıkabileceğini biliyor olurdu[emoji5]

Arkadaşın o kadar detaylı bir oc bolgisinin olduğunu pek zannetmiyorum çünkü olsa o ramın 4000mhzye bile çıkabileceğini biliyor olurdu[emoji5]
4000'e çekse bile zamanlamaları bi' hayli yüksek olur. Gerçi stabil kalacağı da ne malum. Mesela benim RAM 3400'ü aşamıyor ☹😀.

Orada silikon piyangosu devreye giryor ve anakartın desteklediğinin üzerine cıkmaya başlayıncada sistemde dalgalanmalar başlıyor yapacak bişi yok[emoji5]
4000'e çekse bile zamanlamaları bi' hayli yüksek olur. Gerçi stabil kalacağı da ne malum. Mesela benim RAM 3400'ü aşamıyor [emoji852][emoji3].

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı