Corsair 4000D AF vs 4000X vs 5000D AF vs 5000X

Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Arkadaşlar merhabalar. Sistemimi yükseltiyorum ve şu an kullanmış olduğum Corsair 220t RGB airflow kasam şu an yeterli olsa bile yükseltme yapacağım parçaları desteklemiyor boyutundan dolayı. Kasamdan memnum kompakt yer kaplamıyor hava akışı iyi fakat artık yetersiz geliyor boyu küçük olduğu için ben de yeni bir kasa almaya karar verdim. Tekrar Corsair alacağım harici bir öneri yapmayın lütfen neden derseniz sistemimde anakartım ve ekran kartım ASUS ROG diğer bütün bileşenler ise Corsair ve bu ekosistemi bozmak istemiyorum. Ayrıca Corsair kalitesinden ve kasalarından da oldukça memnunum. Başlıktaki 4 yeni model 4000 ve 5000 serisi kasalar sizce bu kasalar içierisinden hangisini tercih etmeliyim? Çok büyük bir kasa istemiyorum ama şu an kullandığım gibi de küçük bir kasa istemiyorum. İdeal boyutlarda olsun. Şimdi size kasanın içine kuracağım sistemden bahsedeyim.

AMD Ryzen 7 5800X.
ASUS ROG B550-E
Corsair iCUE H115I Elite capellix 280mm.
Corsair dominator 3600MHz 4x8 32 GB RAM.
Corsair QL120 RGB 4 fan
ASUS ROG 1000G 1000W 80+ Plus Gold PSU.
ASUS ROG RTX STRIX 3080 OC EVO.

Öncelikle kasa içi hava sirkülasyonunu ve bileşenlerin olabilecek en serin şekilde çalışmasını istiyorsanız 4000X ve 5000X i eleyin çünkü önde ki cam panel hiç bir şekilde mesh panel kadar iyi hava akışı sağlayamıyor.

4000D airflow ve 5000D airflow arasında ki seçim de tamamen bütçe ile alakalı. Fazladan 400 TL daha verebilirim diyorsanız tabi ki 5000D airflow daha iyi bir seçim olur. Her ne kadar hava sirkülasyonları aşağı yukarı aynı olsa da 5000D ciddi anlamda daha büyük bir kasa bu yüzden de hem kablolama, hem radyatör alanı, hem de diğer fan vs. konusunda çok daha özgür olursunuz.

Bu arada elinizde fazladan fan yoksa iki kasa içinde fan masrafı yapmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Maalesef bu kadar premium seviye bir kasa sadece 2 adet fanla geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı