Corsair 4000D airflow için egzoz ve üst fan önerisi

Hocam 4 pin alırsanız anakart sıcaklığına göre sistem o 4 pine bağlı olan fanı kendisi ayarlar tabii ek olarak sizde ayar verebilirsiniz. 3 pin fanlarda sizin belirlediğiniz voltaja göre çalışır ayar yapmanız lazım sıcaklığa göre otomatik ayar özelliği olmaz. Yeteri kadar 4 pin bağlantınız varsa 4 pin alın yani sisteminizde ne tür bağlantı var o önemli yoksa fan çoklayıcı alıp system fan bölümüne takıp 3 fanı birden de besleyebilirsiniz bu tarz çoklayıcılarda genelde 1 tanesi 4 pin diğerleri 3 pin olur.
Bende MSI B550 Tomahawk var ve Corsair RM750 var PSU olarak. O zaman 4 pinli almak daha mantıklı sanki. SYS_FAN'ların birine taksam olur galiba

Bende MSI B550 Tomahawk var ve Corsair RM750 var PSU olarak. O zaman 4 pinli almak daha mantıklı sanki. SYS_FAN'ların birine taksam olur galiba
Olur hocam bu arada alacağınız fanın hava akımı değerine iyi bakın 70-75CFM gayet kuvvetli ve iyi hava akışı sağlar bunun altındaki fanlar daha sessizdir ancak hava akışı bakımından kuvvetli olmaz. Benim size ilk attığım ID-Cooling fanı 74CFM değerine sahip yani kuvvetli bir fan ancak çok yüksek devirde ayar yaparsanız sesli çalışır tercih size kalmış.

Hocam bunun yorumlarını okuyorum da F14 ilanıymış ama P14 gönderiyorlarmış. Bir de herkes bunu egzoz fanı olarak kullanıyor ama siz 120mm egzoz olur dedin kafam karıştı :)
Hocam ben arka egzoz olarak 120 olur demek istedim yanlış belirttim kusura bakmayın. Eğer kasanın üst kısmına takacaksanız 140mm destekliyor.

Yok hocam siz egzoz 120mm destekliyor dediniz ya yorumlarda okuyorum 140mm olanı egzozda kullanıyorlarmış ondan kafam karıştı dedim
Hocam egzoz fanlar hem arkadaki hemde üsttekilerdir zaten onların demek istediği üst egzoz kısmına 140mm şeklindedir.

Şimdi anladım hocam çok sağol. O zaman arkaya Arctic P12 mi F12 mi tavsiye edersin ikisi arasında kaldım. Üst kısma da F14 mü P14 mü tavsiye edersin kararsız kaldım.
Hocam hem arkası hem üst için F tipi olanları tercih edin onların CFM değerleri daha iyi hava sirkülasyonun da daha iyi olurlar. P tipi olanlarda iyi fakat onlarda statik basınç daha kuvvetli mesela işlemci soğutucu blokları için daha uygun olurlar ama yine kasa için de kullanılır tabi.

Hocam hem arkası hem üst için F tipi olanları tercih edin onların CFM değerleri daha iyi hava sirkülasyonun da daha iyi olurlar. P tipi olanlarda iyi fakat onlarda statik basınç daha kuvvetli mesela işlemci soğutucu blokları için daha uygun olurlar ama yine kasa için de kullanılır tabi.
Peki hocam Technopat'ta okuduğum her yorumun neredeyse 10'da 7'si P12 önermiş bu konudaki fikirlerin nedir merakımdan soruyorum hocam seni de meşgul ediyorum ama anlamak için soruyorum.

Peki hocam Technopat'ta okuduğum her yorumun neredeyse 10'da 7'si P12 önermiş bu konudaki fikirlerin nedir merakımdan soruyorum hocam seni de meşgul ediyorum ama anlamak için soruyorum.
Hocam ben teknik verilere göre yorum yaptım yani her iki üründe son derece kaliteli ve pişman etmez merak etmeyin çok pahalıya kaçmanızı da önermem açıkçası yani devasa farklar beklemeyin sıcaklıkta bu ürünleri alınca.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı