Corsair 5000D AirFlow kasa nasıldır?

Anladım, çok teşekkürler. Normal radyatörlerden daha kalın bir yapısı var bu Artic serilerinin, bir çok kasaya uymuyor da.
Üst tarafa düşünüyorsanız çok fazla boşluk kalmıyor. Fan ve radyatör kalınlığı toplam kaç cm yazarsanız ölçüp bilgi verebilirim.
Fakat ön ve yan panele uyuyor kalın ranyatörler.

Üst tarafa düşünüyorsanız çok fazla boşluk kalmıyor. Fan ve radyatör kalınlığı toplam kaç cm yazarsanız ölçüp bilgi verebilirim.
Fakat ön ve yan panele uyuyor kalın ranyatörler.
6.4-6.5 cm hocam.

Dosya Ekleri

• artic kalınlık.png
    artic kalınlık.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 174
@emrah_8 Maalesef üst tarafa uymaz. Ölçtüm şimdi 1-1,5 cm fazlalığın var.
Fakat ön panele çok rahat monte edebilirsin.
Hocam bunun 4000D modelinde takılan birkaç modeline denk geldim. Şöyle bir mevzusu var, belki dikkat etmemişsindir. Radyatör anakartın alt hizasından değilde biraz daha üst kısmından yaklaşıyor. En fazla üstten mosfedlere, RAM'lere değer diye düşünüyorum ama dediğim gibi 4000D'de bir fotoda değmiyor gözüküyordu, 5000D de hiç değmemesi lazım.
https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/1630351319552-png.1153564/
Aslında bir yöntemi var bu ölçümün ama bir tane cetvel veya düz bir nesne ile 1 tane metre gerekiyor. Üstteki radyatörün arka kapak tarafına bakan montaj deliğinden düz nesneyi aşağıya doğru tutup anakartın montajlandığı yerden metre ile kesiştirmek. Bu şekilde anakarttan ne kadar yükseğe kadar yer imkanı oluyor onu görebiliriz.
@AKINCILAR Bakamadınız sanırım.:) Yinede ilgilendiğiniz için teşekküler.
Bu mesafeyi ölçebilecek var mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    7,8 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
Kasayı 5 gündür kullanıyorum, yanında gelen USB Pin için 90 derece eğim veren aparat her anakarta uymuyor, ters olabiliyor. Üst tarafa Arctic Liquid Freezer serisinden sıvı soğutucusu takamazsınız (Fanları kasanın üst kısmındaki alana yerleştirerek takabilirsiniz), anakartın mosfet soğutucularına değiyor. Yanında gelen PWM kontrolcüsü garip çalışıyor, standart fanlar 1300RPM hızına çıkabilirken farklı veya yukarı hızda fan ekleyince ayarlaması zorlaşabiliyor.
Bunlar çok çok küçük sorunlar.
Kasanın görünümü, kablolama alanı ve yapısı gözüme hoş geliyor...

Tam olarak nereye ölçeceğimi anlamadım. Biraz daha detay verirsen akşam üstü ölçüp bilgi veririm.
Şu kısım hocam, amaç radyatör+fan takınca RAM'lere, Mosfet soğutuculara denk gelir mi onu araştırıyorum. Üstte soğutucunuz yoksa fotoda gözüktüğü gibi fanın RAM'lere bakan kısmının arkadaki vida yerinden düz bir nesne tutarsanız fan gibi düşünebilirsiniz. :) Aslında çok basit ama işte anlatması biraz zor oluyor. :)
Ek: Fotodaki isme takılmayın, örnek olsun diye attım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 139

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı