Corsair 850X PCIe güç pinleri yetersiz sayıda

ateykan0

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın. 3 tane 6+2 pin girişli 3080 ekran kartı alacağım ancak PSU kutusundan 2 tane 6+2 çıktı. Normalde 1 tanesinin ucunda zaten 2'li şeklinde oluyor bu şekilde kullanabilirim ancak sağlıklı değil diyorlar. Bunun için ayrı bir 6+2 pin alsam kullandığım PSU destekliyor mu? Ya da farklı bir yöntemi var mı?

PSU: Corsair 850X 80+ Gold.

Dosya Ekleri

• psu2.PNG
    psu2.PNG
    1,1 MB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlar altında psu'dan gelen pci-e kablosu 150 W güç verebilir. Siz 2 tane ayrı pci-e kablosuyla 300W güç sağlıyorsunuz karta zaten. Ayrıca anakart üzerindeki pci-e slotundan da gelen 75W var. Şimdi 375W güç verebiliyoruz ekran kartına. Bu kadar güç ile de o gpu'yu her türlü tam yükte çalıştırabilirsiniz.

Özetle; psu'dan gelen pci-e kablolarından bir tanesinin 2 çıkışını da gpu'ya, psu'dan gelen 2. pci-e kablosunun da tek 6+2 ucunu da gpu'ya takarsanız sorun kalmayacaktır. Ekstra bir şey almanıza gerek yok.

Normal şartlar altında psu'dan gelen pci-e kablosu 150 W güç verebilir. Siz 2 tane ayrı pci-e kablosuyla 300W güç sağlıyorsunuz karta zaten. Ayrıca anakart üzerindeki pci-e slotundan da gelen 75W var. Şimdi 375W güç verebiliyoruz ekran kartına. Bu kadar güç ile de o gpu'yu her türlü tam yükte çalıştırabilirsiniz.

Özetle; psu'dan gelen pci-e kablolarından bir tanesinin 2 çıkışını da gpu'ya, psu'dan gelen 2. pci-e kablosunun da tek 6+2 ucunu da gpu'ya takarsanız sorun kalmayacaktır. Ekstra bir şey almanıza gerek yok.
Sleeve kablo kullanıyorumda. 2 kablodan da 1er tane sleeve kablo bağlı kullanıyordum normalde şimdi 1 tane asıl 6+2 olan kabloya 2 tane sleeve kablo bağlayıp çeksem sorun olmaz di mi?
Corsair RM850X miydi modeli? RTX 3080 Aorus Master modelinde 2 adet 8 pin bağlantı var.
İki kablonun bir ucu PSU, diğer ucu ekran kartı şeklinde yapabilirsiniz.
Suprim X alacağım onda 3 adet 6+2 istiyor. Bu nedenle sormuştum.
@ateykan0

Çok tuhaf. Çünkü bu imkanı size vermiş. Buradan çoğaltın diyor ama koymaması kötü olmuş.
Ana kartım Z490 Gaming Edge. 8+4 pin istiyor. 3 tane 6+2 pin bağlayabilir miyim yer kalıyor mu yani?

Sleeve kablo kullanıyorumda. 2 kablodan da 1er tane sleeve kablo bağlı kullanıyordum normalde şimdi 1 tane asıl 6+2 olan kabloya 2 tane sleeve kablo bağlayıp çeksem sorun olmaz di mi?
Sleeve uzatma kablolardan bahsediyorsak eğer; kaliteli uzatma kablolarsa sorun olmaz. Ben de o şekilde kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı