İmparator Penguen
Picopat
Kazandığı parayı harcasın eyvallah, burada kazanmadığı parayı harcayıp geri ödemeyemedikleri için bu kanun getirildi. Borçtan hapis cezası vs. de olmadığı için bunun önüne ancak böyle geçilebilirdi.
Tamam da canım kardeşim, bankaların insanlara kredi kartı verirken belirli kıstasları var. Kendim, şahsen o alanda eğitim alıyorum. Bunlara da aktüerya bilimi deniyor. Bir banka size kredi kartı verirken, birçok parametreyi ele alır. Siz bu parayı ödeyebilir misiniz, öderseniz zamanında öder misiniz, ödeyemezseniz ne kadar faiz ödersiniz vesaire. Bu hesaplamaların olumlu olduğu kişilere kredi kartı veriliyor. Kişi 100.000TL'ye telefon alıp, ödeyemiyorsa bu benim veya başkasının sorunu olamaz. Ayrıca borçtan hapis cezası gibi olaylar artık yok. Sigortalı çalışıyorsan maaşına el, banka da belirli bir miktar paran varsa bloke ya da evindeki mallarının bazına el koyuyorlar. Haciz de yavaş yavaş bitmeye başladı, eskisi gibi her şeyi alıp götüremiyorlar. Kısacası, benim çıkarıp tak diye 80.000TL telefona verebilecek param yok. Bunu 2 ay veya 3 ay taksitle alsam bütçemi zorlamam. Sırf bu sorumsuz insanlar yüzünden ben niye bütçemi zorluyorum? Diyorsan ki, paran yoksa alma kardeşim. O zaman sorarlar, hayırdır birader borcuma mı ortaksın, harcama mı diye? Ben bu sistemin içerisinde olmak zorunda değilim. Sitemim sana değil bu arada kardeşim, direkt olarak konulmuş bu saçma sisteme.