Corsair Commender Pro tam olarak ne işe yarar?

• Konuyu başlatan zizi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 578

zizi

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Corsair Obsidian 500D kasa aldım ve içinden Commender Pro çıktı. Sorularım;
1. Commender Pro tam olarak ne işe yarar?
2. Corsair olmayan bir fanı Commender Pro'ya balayabilir miyim?
3. Almayı düşündüğüm Corsair iCUE H150I Elite capellix RGB 360mm sıvı soğutucunun içinden Commender Core diye Commender Pro'ya benzeyen bir parça çıkıyor. İkisi aynı işlevdeler mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

1 : RGB fanlarınızı Corsairin uygulaması olan İCUE ile ayarlamanızı sağlar (Fan hızı ve RGB)
2 : Bağlayabilirsin ama İCUE özelliği çalışır mı bilmiyorum
3 : H150İ Capellix den çıkan şeyde Commender Core aynı ürün sanırım yaptığı işler aynı
iCUE H150i ELITE CAPELLIX Liquid CPU Cooler linkin altında çıkan ürünü gösteriyor
CORSAIR ML140 PRO RGB PWM Premium Magnetic Levitation 140mm Fan (2 li Paket) | ITOPYA şu fan kitinin içinden de commender Pro'nun bir küçüğü çıkıyor
Buna ekstra para vermene gerek yok kasalarda genelde bu fan controllerinden bulunur onu anakarta takarsınız anakart üzerinden kontrol edersiniz. Bu commender Pro aynı özellikleri Corsair'in iCUE programı üzerinden yapamanı sağlıyor kısacası.

2. madde için bağlayıp İCUE özelliğini kullanamamak tam olarak ne oluyor? Fanlar çalışır ama rpm ve rgb özelliğini İCUE programı üzeinden kontrol edemez miyim? Bu durumda farklı kullandığım fanları kendi uygulaması üzerinden kontrol edebilir miyim? Kendi uygulaması Commender Pro'dan bağlayınca fanları görür mü?

2. madde için bağlayıp iCUE özelliğini kullanamamak tam olarak ne oluyor? Fanlar çalışır ama RPM ve RGB özelliğini iCUE programı üzeinden kontrol edemez miyim? Bu durumda farklı kullandığım fanları kendi uygulaması üzerinden kontrol edebilir miyim? Kendi uygulaması commender Pro'dan bağlayınca fanları görür mü?

Fanlar çalışır ama fan hızını veya RGB renklerini kontrol edebilir misin bilmiyorum. Fanların kendi uygulaması değil de anakart üzerinden edebilmen gerek.

1 : RGB fanlarınızı Corsairin uygulaması olan İCUE ile ayarlamanızı sağlar (Fan hızı ve RGB)
2 : Bağlayabilirsin ama İCUE özelliği çalışır mı bilmiyorum
3 : H150İ Capellix den çıkan şeyde Commender Core aynı ürün sanırım yaptığı işler aynı
iCUE H150i ELITE CAPELLIX Liquid CPU Cooler linkin altında çıkan ürünü gösteriyor
CORSAIR ML140 PRO RGB PWM Premium Magnetic Levitation 140mm Fan (2 li Paket) | ITOPYA şu fan kitinin içinden de commender Pro'nun bir küçüğü çıkıyor
Buna ekstra para vermene gerek yok kasalarda genelde bu fan controllerinden bulunur onu anakarta takarsınız anakart üzerinden kontrol edersiniz. Bu commender Pro aynı özellikleri Corsair'in iCUE programı üzerinden yapamanı sağlıyor kısacası.
Commender Pro'da sadece fan girişi yeri görüyorum orası hem hızı hem de rgb özelliğini kontrol etme imkanı veriyor mu? Rgb kablosunu bağlamam için ayrı bir rgb kontrolü gerekmiyor mu?

Hayır sadece fan kablosunu commendere takıyorsun 2 işlevide yapıyor. Ama kasalarda bu fan Controlleri var bu commender Pro'ya bu kadar para vermek saçma.

Hayır sadece fan kablosunu commendere takıyorsun 2 işlevide yapıyor. Ama kasalarda bu fan Controlleri var bu commender Pro'ya bu kadar para vermek saçma.
Aldığım kasanın içinden çıktı commender. Rgb bağlantı kablosu boşta kalıyor yani, doğru anladım dimi?

Aldığım kasanın içinden çıktı commender. RGB bağlantı kablosu boşta kalıyor yani, doğru anladım değil mi?

Kasadan çıktıysa ekstra bir şey almana gerek yok bütün fanların pinlerini commendere bağlıyorsun commenderden 1 kablo çıkıyor onu da anakarta takıyorsun 10'lu fiş gibi düşün pin girişini çoğaltıyor.

Kasadan çıktıysa ekstra bir şey almana gerek yok bütün fanların pinlerini commendere bağlıyorsun commenderden 1 kablo çıkıyor onu da anakarta takıyorsun 10'lu fiş gibi düşün pin girişini çoğaltıyor.
İzlediğim videolarda fanların bir kablosunu commendere takıp, rgb kontrol kablosunu ayrı bir 6'lı rgb kontrolcuye taktıktan sonra bu 6'lı rgb kontrolcüyü de commenderın usb girişine bağlıyorlardı.
şu şekilde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı