- RAM
- GSkill RipjawsV 2x8GB DDR4 2400MHz CL14 (O.C.)
- SSD veya HDD modeli
- Kioxia Exceria G2 1TB m.2 SSD ve WD Blue 1TB HDD
- Ekran kartı
- Asus Dual V2 GTX 1050 Ti 4GB
- Anakart
- Asus Prime B450M-A II
- İşlemci
- AMD Ryzen 3 3300X
Selam, son zamanlarda sistemim aniden kilitlenip hiçbir cevap vermiyordu (CTRL+Shift+ESC veya CTRL+alt+delete dahil). Fakat arka planda sesler vs. sorunsuz geliyordu. Haftada 1 veya 2 kez oluyor. Olay görüntüleyicisine girdiğimde bol bol TPM yazıları ve "önemli" olan yerin sürekli "Kernel Power 41 (63)" olduğunu görüyorum.
Ne tesadüf ki sorun hep Valorant oynarken veya Valorant'a girerken oluyor. Konuyu açmadan önce de oyunu başlatıyordum ve yüklenme ekranından sonra mavi ekran geldi. Kodu okuyamadan yeniden başlattı zaten.
Sorun tam olarak nerede acaba? Sistemim her türlü Windows 11'e ve Valorant'a gerek yazılımsal gerek donanımsal olarak uyumlu. Tüm sürücülerimi ve BIOS'u güncel tutarım. PC'nin çoğu kontrolü bende, bu konuda titizimdir.
Araştırdığımda yine başka bir kullanıcı, Valorant'tan dolayı olduğunu ve kaldırınca düzeldiğini yazmıştı.
PSU: Corsair CX650F.
drive.google.com
Ne tesadüf ki sorun hep Valorant oynarken veya Valorant'a girerken oluyor. Konuyu açmadan önce de oyunu başlatıyordum ve yüklenme ekranından sonra mavi ekran geldi. Kodu okuyamadan yeniden başlattı zaten.
Sorun tam olarak nerede acaba? Sistemim her türlü Windows 11'e ve Valorant'a gerek yazılımsal gerek donanımsal olarak uyumlu. Tüm sürücülerimi ve BIOS'u güncel tutarım. PC'nin çoğu kontrolü bende, bu konuda titizimdir.
Araştırdığımda yine başka bir kullanıcı, Valorant'tan dolayı olduğunu ve kaldırınca düzeldiğini yazmıştı.
PSU: Corsair CX650F.
102523-15968-01.rar
drive.google.com