Corsair Force LE SSD Donma ve Kasma Sorunu

Flanqus

Megapat
Daha fazla  
Sistemimde 2 SSD var. Corsair Force LE 120.0 GB, Adata SU650 240.0 GB. Yaklaşık 1 hafta öncesine kadar Windows Corsair diskine kurulu bir şekilde sistemimi kullanıyordum. Corsair'e kurulu olan LoL'ü oynarken 2-3 dk bir PC'de 15-20 sn'lik donmalar yaşıyordum. SSD'den şüphem vardı fakat belki ekran kartı driverindendir diye düşündüm, başladım en güncel driveri indirmeye. Tam o sırada hopp mavi ekran. Sonra sistem yeniden başladı fakat simsiyah ekran sol üstte küçük bir - işareti yanıp sönüyor. SSD hakkı rahmetine kavuştu dedim. Format atmaya çalıştığımda ise çok garip bir şekilde 1. diski flash bellek seçiyorum fakat acayip derecede kasıyordu, format ekranına gelmiyordu. Corsair diskin SATA kablosunu sökünce hızlandı. Bende Adata'ya Windows'u kurdum. Yaklaşık 4-5 gün sadece Adata SSD'yi kullandım. Şimdi Corsair'i tekrar PC'ye taktığımda PC'nin fare imleci kayboldu ??? Corsair'in SATA kablosunu çıkarıp taktım imleç geri geldi. Neyse şu an PC'de iki disk de takılı ikisinde de Windows 10 kurulu. Bilgisayarım'ı açtığımda Sistem Ayrıldı diye bir disk çıktı. Bu normalde Windows'un çökmelere karşı koruma diski diye biliyorum fakat bunu daha önce hiç bilgisayarım menüsünde görmedim. Corsair diskini biçimlendirip HD Tune programı ile yavaş tarama yaptığımda ise hiçbir sorun çıkmadı. Sizce tüm bu yaşadığım sorunların kaynağı nedir. Gerçekten şu ana kadar başıma gelen en saçma olaylar bunlar. Yardımlarınızı bekliyorum.

teknoseyir 1.png
teknoseyir 2.png
teknoseyir 3.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı