Corsair Force LE200 120GB SSD Düşük Yazma ve Okuma Sorunu

Keremstein

Kilopat
Katılım
1 Temmuz 2015
Mesajlar
371
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Corsair Force LE200 120GB SSD var. SSD' nin içine 40GB' lık kopyalama yaparken hızı 10MB/s ile 60MB/s olarak gösteriyor. Ama teknik özelliklerine bakınca 500MB/s ye varan okuma ve yazma hızı var. Neden böyle düşük kullanıyor sistem. Aynı şey Seagate 1TB HDD içinde geçerli. Onun da okuma yazma hızı 230MB/s fakat kullandığı 1MB/s ile 15MB/s arasında. Bu durumun sebebi nedir? Neden tam kapasite kullanmıyorlar?
 
O USB bellekten PC'ye atış hızı.
CrystalDiskMark 6 ile test edin.

Yazma hızı düşük. Normalde okuma 550MB/s, yazmada 500MB/s yazıyor özelliklerin de.
Adsız.png
 
Corsair SSD'lerin Crystal Disk Mark'ta kötü sonuç çıkarmaları çok normal. Aynı SSD'yi kullanmaktayım, uzun süre bu konuyu araştırmıştım. Öncelikle ATTO Disk Benchmark ile birdaha test yapar mısınız? Çünkü Corsair Force LE serisinde kullanılan Phison marka kontrolcüler ATTO testinde daha iyi sonuçlar çıkarıyor. Zaten Corsair firması ATTO programından çıkan değerlere göre kutu üstündeki değerleri yazıyorlar. ATTO testinde değerler iyi çıkarsa sorun yoktur demek. Gerek ürünün servisinin bana verdiği cevaplara göre gerek kendi araştırmalarım sonucunda böyle bir sonuca vardım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı