Corsair Gaming HS60 alınır mı?

Cloud 2' ye eski diyenler genelde hep Arctis serisini önerenler oluyor neden böyle acaba ?
Bende aynı düşüncedeyim bir marka fanı değilim kullandığım kulaklıkta Creative Tactid 3D Alpha yaklaşık 9 senedir kullanıyorum kulaklığı ve yorumlardan kulaklık araştırması yaparken hep böyle yorumlara denk geliyorum Cloud2 eski SS Arctis serisine bakın veya Corsair serilerine bakın diye herkes bildiğine göre yorumluyor ama net bir bilgi genellikle çok az

Bende aynı düşüncedeyim bir marka fanı değilim kullandığım kulaklıkta Creative Tactid 3D Alpha yaklaşık 9 senedir kullanıyorum kulaklığı ve yorumlardan kulaklık araştırması yaparken hep böyle yorumlara denk geliyorum Cloud2 eski SS Arctis serisine bakın veya Corsair serilerine bakın diye herkes bildiğine göre yorumluyor ama net bir bilgi genellikle çok az
Doğru söylüyorsunuz. Hep önerilen marka aynı Arctis ve Corsair ben çok fazla konu okudum bu kulaklıklar ile alakalı ve şuan da okuyordum.
Cloud 2 alacağım eski olup olmaması umrumda değil güzel olacağını düşünüyorum en fazla olmazsa iade eder başka bir marka alırım.

Doğru söylüyorsunuz. Hep önerilen marka aynı Arctis ve Corsair ben çok fazla konu okudum bu kulaklıklar ile alakalı ve şuan da okuyordum.
Cloud 2 alacağım eski olup olmaması umrumda değil güzel olacağını düşünüyorum en fazla olmazsa iade eder başka bir marka alırım.
Kıyaslama sitelerinden gerek Türkiye de destek verenler olsun gerek yabancı siteler olsun kontrol ettiğim zaman

Cloud 2 için veriler ;
  • Ses Çıkışı 7.1 Sanal Çevresel Ses
  • Gürültü Engelleme Pasif Gürültü Önleme
  • Hassasiyet 98 dB
  • Maksimum Güç 150 mW
  • Frekans (Düşük) 15 Hz
  • Frekans (Yüksek) 25 kHz
  • Mikrofon Frekansı (Düşük) 50 Hz
  • Mikrofon Frekansı (Yüksek) 18 kHz
  • Sürücü Çapı 53 mm
  • Empedans 60 Ohm
Arctis 5 için veriler ;

• Ses Çıkışı 7.1 DTS Headphone:X
  • Gürültü Engelleme Pasif Gürültü Önleme
  • Hassasiyet 98 dB
  • Frekans (Düşük) 20 Hz
  • Frekans (Yüksek) 22 kHz
  • Mikrofon Frekansı (Düşük) 100 Hz
  • Mikrofon Frekansı (Yüksek) 10 kHz
  • Sürücü Çapı 40 mm
  • Empedans 32 Ohm
Durumlar böyle iken gerek 53mm sürücü çapı olsun gerek Frekansların düşükte daha düşük yüksekte daha yüksek olması hala Cloud 2 nin Arctis 5 ile kıyaslanmaması gerektiğinin göstergesi bir diğer husus olarak Arctis 5 in ses çıkışında 7.1 DTS kullanışı 7.1 Sanal ın bir tık öndedir lakin profesyonel değilseniz bu farkı anlamayacaksınız bile, diğer bir husus ise Empedans değerinin Cloud 2 de daha yüksek olması ve Maksimum güçte Arctis 5 in önüne geçmesini büyük bir fark olarak görüyorum.

Dipnot : Bir üst satırda yazdıklarım benim kişisel yorumlarımdır. Verdiğim değerler firmaların kendi sitelerinden aldığım rakamlar olmakla birlikte içerisinde bir değişiklik söz konusu değildir. Herkesin yorumuna ve kişisel görüşüne her zaman saygım vardır.

Eski olması kaliteli olmadığı anlamına mı geliyor? Tepki olarak yapmadım yorumu sadece kafa karıştırıcı bir yorum olmuş yanlış anlamayın.
Ben kalitesiz demedim eski olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez haklısınız. Hatta piyasada çoğu kulaklıktan hala daha iyi. Cloud 2 yerine Cloud Alpha alınabilir o da ses kartsız arkadaş ses kartlı istiyor. Gerek yazılım olsun Chatmix özelliği olsun rahatlığı olsun bu kulaklığı iyi yapmaz ama Arctis 5 bu özelliklere sahip iyi bir kulaklık bu konuda hemfikiriz sanırım. Seçim arkadaşa kalmış.

Ben kalitesiz demedim eski olması kalitesiz olduğu anlamına gelmez haklısınız. Hatta piyasada çoğu kulaklıktan hala daha iyi. Cloud 2 yerine Cloud Alpha alınabilir o da ses kartsız arkadaş ses kartlı istiyor. Gerek yazılım olsun Chatmix özelliği olsun rahatlığı olsun bu kulaklığı iyi yapmaz ama Arctis 5 bu özelliklere sahip iyi bir kulaklık bu konuda hemfikiriz sanırım. Seçim arkadaşa kalmış.
Öncelikle anlayışlı cevap verdiğiniz için teşekkürler. Genelde forumda bu şekilde yorum yaptığım arkadaşlar sert bir dille çıkışır siz saygılı bir biçimde cevap vermişsiniz. Fiyat ve kullanılabilirlik olarak Cloud 2 gibi bir kulaklık hala fahiş fiyatlardan satılıyor ise kullanıldığı anlamını gösterir ki SS Arctis 5 de kullanılan kulaklıklardan biri lakin oyun oynayacak bir kişinin (FPS oyunlarından bahsediyorum) zaten 7.1 i kullanmasını ben gereksiz buluyorum. Kendim de 7.1 kulaklık alacak olsam bile PUBG - CS GO gibi oyunlarda stereo olarak kullanacağım. Çünkü bu oyunlar kodlanırken zaten stereo biçimde kodlanıyor içerisinde 1 er tane hoparlör olan kulaklıktan ses sistemi kalitesi beklemek saçma olacaktır. Bir 7.1 furyasıdır tutturulmuş gidiyor yine de tercihlere saygı duyarım ama benim düşüncelerim bu şekilde tekrar anlayışınız için teşekkürler.

Öncelikle anlayışlı cevap verdiğiniz için teşekkürler. Genelde forumda bu şekilde yorum yaptığım arkadaşlar sert bir dille çıkışır siz saygılı bir biçimde cevap vermişsiniz. Fiyat ve kullanılabilirlik olarak Cloud 2 gibi bir kulaklık hala fahiş fiyatlardan satılıyor ise kullanıldığı anlamını gösterir ki SS Arctis 5 de kullanılan kulaklıklardan biri lakin oyun oynayacak bir kişinin (FPS oyunlarından bahsediyorum) zaten 7.1 i kullanmasını ben gereksiz buluyorum. Kendim de 7.1 kulaklık alacak olsam bile PUBG - CS GO gibi oyunlarda stereo olarak kullanacağım. Çünkü bu oyunlar kodlanırken zaten stereo biçimde kodlanıyor içerisinde 1 er tane hoparlör olan kulaklıktan ses sistemi kalitesi beklemek saçma olacaktır. Bir 7.1 furyasıdır tutturulmuş gidiyor yine de tercihlere saygı duyarım ama benim düşüncelerim bu şekilde tekrar anlayışınız için teşekkürler.
7.1 özelliğini ben sadece film için alırdım açıkçası. Onun dışında oyun oynarken bir hükmü yok ama film izlerken güzel olabilir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı