Magnitued
Hectopat
Arkadaşlar selam, ASUS H610M-D anakartım, Corsair H100 sıvı soğutmam ve i5 13400F işlemcim var. Sıvı soğutmayı 2023 Kasım'da ben ve babam taktık, herhangi bir kişi veya kuruma taktırtmadık. Dolayısıyla aşağıda vereceğim kontrol listesinde belirteceğim durumlar söz konusu. Eskiden işlemci sıcaklık değerlerim 40-55 arasında gezerken şu aralar 70-75'i görüyor bazı nadir durumlarda da aşıyor. En son zamanlarda bilgisayarıma format atıp W11'e geçiş yapmıştım. BIOS'tan kontrol listem şu şekilde:
-CHA_FAN benim sıvı soğutma ayarımı etkiliyor.
-CHA_FAN ayarı altında PWM verisi sıvı soğutmamın hızını, aktifliğini etkiliyor.
-Sıvı soğutmamın çalıştığını sıvı seslerinden anlayabiliyorum.
CHA_FAN'ı PWM seçip Turbo'ya almama rağmen 70 dereceleri görüyorum. CPU Fan hızı standartta.
Bu yazıyı yazarken arkada Black Desert Online açıktı ve eklediğim görsel durumu özetliyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?
Ek bilgi: Bios'ta Pump_Fan, AIO_Fan değerlerim gözükmemekte, CHA Fan'dan sıvı soğutma ayarlarını değiştirebiliyorum.
Sıvı soğutmamın çalışma hızı ve içeride dönen sıvı sesi CHA Fan speedi artırınca artıyor.
Bios'ta teker teker CHA, CPU, DC, PWM fan hızlarını 0 ve 100 yaptım ama 43 derecenin ne üstüne ne altına düşüyor.
-CHA_FAN benim sıvı soğutma ayarımı etkiliyor.
-CHA_FAN ayarı altında PWM verisi sıvı soğutmamın hızını, aktifliğini etkiliyor.
-Sıvı soğutmamın çalıştığını sıvı seslerinden anlayabiliyorum.
CHA_FAN'ı PWM seçip Turbo'ya almama rağmen 70 dereceleri görüyorum. CPU Fan hızı standartta.
Bu yazıyı yazarken arkada Black Desert Online açıktı ve eklediğim görsel durumu özetliyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?
Ek bilgi: Bios'ta Pump_Fan, AIO_Fan değerlerim gözükmemekte, CHA Fan'dan sıvı soğutma ayarlarını değiştirebiliyorum.
Sıvı soğutmamın çalışma hızı ve içeride dönen sıvı sesi CHA Fan speedi artırınca artıyor.
Bios'ta teker teker CHA, CPU, DC, PWM fan hızlarını 0 ve 100 yaptım ama 43 derecenin ne üstüne ne altına düşüyor.