Corsair H100i Ekstra 2 Fan Takma

EmreAltan

Hectopat
Yer
Erzurum,Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik Mühendisi
Corsair 760T kasa kullanıyorum 4790K işlemcim ile OC yapacağm için stok soğutucu yeterli olmayacaktır. Bunun için H100i düşünüyorum ve yanında iki tane daha fan alacağım, kendi fanları altta alacağım fanlar üst kısımda olacak bu üstteki fanların yönü ne tarafa yani nasıl takacağım bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
NOT:Ekteki resimdeki gibi kullanacağım.

760T_close_up_hydro_wht.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün fanlar dışarıya üfleyecek şekilde olmalı. Ters yönlü olursa bir faydası olmaz.

Böyle bir durumda static preasure fanlar tercih edilmelidir değilmi? Ne de olsa hava alcak alanları yok kasa içinde
Not: hem ben hem arkadaş bilgilensin bilmiyorsa diye sordum inşalllah konuyu hortlatmamışımdır.

2 fan ile 4 fanın soğutması arasında pek bir fark olmayacaktır. Daha fazla fan olduğu için daha gürültülü çalışacaktır. Hem de fanlara verdiğiniz paranın karşılığı sadece 2° olacaktır.

results-1024x616.jpg

Benim düşüncem h100i ya push/pull gereksizdir çünkü radyatörü o kadar da kalın değil fakat bir h105de push/pull daha etkili olcakatır. Fakat push/pull un etkisi overclockta daha da belli olcaktır o yüzden overclocklu bir sistemde denemek daha doğru sonuçlar verecektir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı