Corsair H115i Fan Devir Yükselip Alçalması

Frisby714

Hectopat
Daha fazla  
Ben Corsair H115i işlemci soğutucu kullanıyorum, fan ayarlarını Corsair Link programı üzerinden yapıyorum fakat şöyle bir sorunum var, fan devir ayarı deyim yerindeyse sapıtıyor. Videoda da görebileceğiniz gibi RPM değeri bir artıyor bir azalıyor. Buna nasıl bir çözüm bulabiliriz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Link yazılımı geçici olarak kaldırın, kablosunu da söküp devre dışı bırakın ve o şekilde deneyin. Sistem özelliklerinizi de ayrıntılı olarak belirtin konu açarken.
Sistem Özelliklerim;
  • ASUS Z170 Pro Gaming Anakart
  • Intel i7 6700K İşlemci
  • 16 GB DDR4 Corsair Vengeance 8x2
  • EVGA GTX 1070 FTW
  • Corsair H115i İşlemci Soğutucu
  • Thermaltake V51 Kasa ve PSU
Dediklerinizi anlayamadım, kabloyu tam olarak nereden sökeceğim ve neyi deneyeceğim? Biraz daha açarak izah eder misiniz?

Program Ekle/Kaldır'dan Corsair Link yazılımını kaldırın öncelikle. Ardından bilgisayarı kapatın. İşlemci soğutucusunun pompa kısmına USB gibi bir kablo takılıyor, bir ucu pompaya diğer ucu anakarttaki USB bağlantı noktasına takılan kablo. Onu sökün.

Kablo: (Üstteki)
LinkCable.jpg

USB bağlantı noktası: (Kırmızı oklarla belirtildi)
ProGamingAnakart.jpg

Programı kaldırdıktan ve kabloyu söktükten sonra bilgisayarı açın. Normal bir şekilde kullanabiliyor musunuz kontrol edin. Fan yine kafasına göre yükselip alçalıyorsa bu durumun Link ile alakası yok demektir. Bundan emin olacağız yani öncelikle.

Sizin gösterdiğiniz resimle benim kasamdaki kabloların takılı olduğu yuvalar uymuyor. Fotoğrafını çektim numara verdim, bu resimler üzerinden daha net gidebiliriz. Siz bana numaraları söyleyin yeterli olur.
179.jpg

180.jpg

181.jpg

Şunu da belirtmekte fayda görüyorum, ben bu sorunla karşılaştığım zaman Corsair Link programını bilgisayardan kaldırıp daha eski sürümlerinden birini yüklüyorum. Sorun bir müddet çözülüyor. Sonrasında tekrar baş gösterince aynı işlemi tekrar ediyorum ama ne kadar sağlıklı, tartışılır. Ve kalıcı bir çözüm olmuyor maalesef.

Pompaya takılı olan 2 numaralı kablo nereye gidiyorsa onu sökmeniz gerekiyor. Yani deneme amaçlı bir süreliğine devre dışı bırakacaksınız Corsair Link'i. Belki anakartın fan kontrolcüsü ile çakışıyordur Link. Dediğin gibi sürüm değişikliği ile sorun kısmen çözülüyorsa, muhtemelen Link bağlantısını söktüğünde tamamen sabit hızda çalışacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı