Corsair HS50 İlk İzlenim

deRNier

Kilopat
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Bugün siparişini verdiğim Corsair HS50 geldi. Öncelikle beni almaya iten en büyük etken Discord Sertifikası oldu. Açıkçası kulaklığın tek kötü yanı terleme yapması. Ben Rize'de yaşıyorum ve aşırı bir şekilde nem var burada. Biz yağmurlu havada bile terliyoruz, deri olduğu için terleme yapıyor. Ama kafa bandı olmasına rağmen aşırı rahat. Mikrofonunu test ettim ve harika bir mikrofonu var. Ekolayzır ayarı yapmamama rağmen beni hem ses hem de mikrofon gayet memnun etti. QP Bilişimden Trendyol üzerinden 279 TL'ye aldım. Herhangi bir sorunuz varsa cevaplayabilirim. Yardımcı olmaktan çekinmem. Ayrıca Canon Eos ile çektiğim fotoğrafları aşağıya bırakıyorum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederiz, elinize sağlık çok güzel fotoğraflar. Güle güle kullanın. Terleme konusu çok sorun teşkil ediyor mu? Birde daha önce oyun kulaklığı kullandıysanız ses kalitesi ve oyun performansını yorumlar mısınız bizim için? FPS oyunlarında yön tayini başarılı mıydı vb.

Hocam terleme bana kalırsa sorun teşkil etmiyor, kulaklığı çıkartana kadar terlediğini farketmiyorsunuz zaten. Eski kulaklığım kalitesiz 50 Tllik bir kulaklıktı bu yüzden karşılaştırmak doğru olmaz. Oyunda henüz deniyemedim (Sipariş ettiğim sistem bayram sonrasında elime ulaşacak) Ama müzik dinlerkenki ses performansı inanılmaz derecede iyi

Hocam tam başlık açacaktım Hs60 ile ilgili. Yakın zamanda Hs60 aldım, bildiğim kadarıyla 7.1 özelliğinden başka farkları yok, bire bir aynı kulaklıklar. Discord olsun, Teamspeak olsun arkadaşlarım sesin benden yankı yaptığını söylüyor. Çok şikayetçiyim. Sesi %30 civarlarında kullanmak zorunda kalıyorum. Sende de böyle bir durum mevcut mu?

Bende de mevcut o sikinti. Stero karisimini açarak bir nevi azaltmistim.

Hocam biraz araştırdığım kadarıyla bu sorunu çözmek için stereo karışımını kapattırıyorlar.

Ben öyle bir sorun görmedim, kayıt yaparken gayet temiz ses. Deneyince haber veririm

Terleme konusu için Corsair Void Pro daha yararlı olabilirdi size.

7.1 özelliğini kullanmıyorsanız ve ses seviyesi yeterli geliyorsa usb ses kartını iptal edip direk kullanmayı veya o şekilde test etmeyi deneyebilirsiniz.

Bende de usb ses kartlı kulaklık var ama ekstra aparat olarak gelmediği için o şekilde deneme imkanım yok. Benim kulaklık farklı bu arada. Plantronics 788 kullanıyorum. 7.1'in hiçbir işlevi yok bana göre. Ne oyunlarda ne de film vs izlerken keyif vermiyor. Oyunlarda ses kasmak mümkün değil.

Ancak bilgisayarın ses yongası yeterli değilse, ses düşük geliyorsa vs.. usb ses kartlarıyla yükseltmek mümkün.
Ben öyle bir sorun görmedim, kayıt yaparken gayet temiz ses. Deneyince haber veririm

Çünkü sizin kulaklığın çıkışı stereo şeklinde. HS60 da ise usb ses kartı aparatı ile usbden bağlanıyor. Ses seviyese çok daha fazla olacaktır bu yüzden.
Kulaklık pedleri değiştirilebilir mi peki ? En azından ekstra terletmeme konusunda farklı bir ped satışı olsa iyi olurdu. Bunun dışında neden kablosu çıkabilir yapmıyorlar anlamış değilim maliyet sanki çok mu yükselecek ki ? Kullanırken bazen takılıyor bir yerlere falan kulaklık kablodan zorlanabiliyor. Oradan bozulunca belki tamiri olabilir ama kablo değişse güzel olurmuş. Çok büyük bir özellikmiş gibi şunu pahalı kulaklıklara koyuyor olmaları üzücü tabi.

Son düzenleme:
Hocam peki bu jak çıkışını hangi girişe takmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…