İnceleme Corsair HS55 Wireless bağlantı sorunu çözümü ve incelemesi

İtopya indirimlerinde dolaşırken zaten arayışta olduğum Wireless gaming kulaklık buldum. Corsair HS65 modelini inceleyip kullandığım için HS55 kasasının çok da farklı olmayacağını, wireless'ın daha iyi olacağını düşündüm ve Corsair HS55 Wireless'ı aldım. Kağıt üzerinde 24 Saat dongle (1ms gecikme 2.4GHz bağlantı) ile, 37 saat bluetooth ile batarya süresi var. 15 dakikalık şarj ile 6 saatlik bir oyun deneyimi sunuyor ve type-c destekliyor. Kutu içerisinden şarj için 2 metrelik type-c kablo, usb dongle, yumurta kabına benzeyen geri dönüştürülmüş karton ve son olarak ürün çıkıyor.

Kutudan çıkartıp biraz şarj ettim, açıldıktan sonra mavi ışık yanıp sönüyordu (dongle modu) bir kez bluetooth tuşuna basarak modu değiştirdim ve mor-mavi yanmaya (arama modu) başladı. Bağladıktan sonra mavi ışık stabil yanıyordu ve bağlandığını sesli bir uyarı ile yaptı. Ses kalitesi ve rahatlığını test ettim ve çok beğendim. HyperX cloud2'nin fiyatının biraz üstüne böyle bir ürün alabilmek güzeldi. En düşük kablosuz gaming kulaklığın 3-4 binlerden başladığını düşünürsek bu fiyata Corsair bulunmaz nimet olarak düşünüyorum. Dongle ile bağlandıktan sonra Dolby Atmos ile surround ses kalitesi çok güzel, ekolayzır'ın önceden ayarlanmış modları da işe yarar diye düşünüyorum. Dongle ile kullanırken açar açmaz bağlanıyor, hiç sıkıntı yaşamadım. Mikrofonu kaldırdığınızda otomatik olarak mikrofon kapanıyor, ayrıca arkasında bulunan fiziksel bir tuşla kapatabiliyorsunuz.

Her neyse yaşadığım sıkıntıya geçelim; şarjı fulledikten sonra mavi ışık yanıp sönerken USB Dongle'ı bilgisayara taktım. Dongle kırmızı yanıp sönmeye başladı, sonrasında bğlandığına dair bir sesli uyarı yaptı fakat ne dongle ne de kulaklığın ışığı değişti. Belki yazılımı indirmem gerekiyordur diye düşünerek yazılımı indirdim, dongle'ı görüyorken type-c ile kulaklığı bağladım, pair dedim ve paired yazdı. Dongle ışığı sönse de kulaklık aynı kalmıştı, sonrasında dongle söküp taktım, kulaklığı kapat aç gibi yapabileceğim şeyleri yaptım fakat olmadı. Başka bilgisayarda denedim yine aynı şekilde sonuçlandı. En sonunda tesadüf eseri güç tuşuna bir kez (1) bastım ve bir anda bağlandı. Dongle beyaz ışıkla yanmaya, kulaklık yeşil ışık yakmaya başladı. Test ettim ve bağlanıyordu sorunumun tek çözümü bir kez güç tuşuna basmakmış :) Doğru dürüst bir kullanım kılavuzu veya bir videosu olmadığı için bu konuda sıkıntı yaşadım, umarım aynısını yaşayan birileri bu yazıyla çözebilir.
1.jpg
6.jpg
 

Dosya Ekleri

  • 4.jpg
    4.jpg
    271,3 KB · Görüntüleme: 9
  • 5.jpg
    5.jpg
    203,4 KB · Görüntüleme: 10
İtopya indirimlerinde dolaşırken zaten arayışta olduğum Wireless Gaming kulaklık buldum. Corsair HS65 modelini inceleyip kullandığım için HS55 kasasının çok da farklı olmayacağını, Wireless'ın daha iyi olacağını düşündüm ve Corsair HS55 Wireless'ı aldım. Kağıt üzerinde 24 saat dongle (1ms gecikme 2.4GHz bağlantı) ile, 37 saat Bluetooth ile batarya süresi var. 15 dakikalık şarj ile 6 saatlik bir oyun deneyimi sunuyor ve Type-C destekliyor. Kutu içerisinden şarj için 2 metrelik Type-C kablo, USB dongle, yumurta kabına benzeyen geri dönüştürülmüş karton ve son olarak ürün çıkıyor.

Kutudan çıkartıp biraz şarj ettim, açıldıktan sonra mavi ışık yanıp sönüyordu (dongle modu) bir kez Bluetooth tuşuna basarak modu değiştirdim ve mor-mavi yanmaya (arama modu) başladı. Bağladıktan sonra mavi ışık stabil yanıyordu ve bağlandığını sesli bir uyarı ile yaptı. Ses kalitesi ve rahatlığını test ettim ve çok beğendim. HyperX Cloud2'nin fiyatının biraz üstüne böyle bir ürün alabilmek güzeldi. En düşük kablosuz Gaming kulaklığın 3-4 binlerden başladığını düşünürsek bu fiyata Corsair bulunmaz nimet olarak düşünüyorum. Dongle ile bağlandıktan sonra Dolby Atmos ile Surround ses kalitesi çok güzel, ekolayzır'ın önceden ayarlanmış modları da işe yarar diye düşünüyorum. Dongle ile kullanırken açar açmaz bağlanıyor, hiç sıkıntı yaşamadım. Mikrofonu kaldırdığınızda otomatik olarak mikrofon kapanıyor, ayrıca arkasında bulunan fiziksel bir tuşla kapatabiliyorsunuz.

Her neyse yaşadığım sıkıntıya geçelim; şarjı fulledikten sonra mavi ışık yanıp sönerken USB Dongle'ı bilgisayara taktım. Dongle kırmızı yanıp sönmeye başladı, sonrasında bğlandığına dair bir sesli uyarı yaptı fakat ne dongle ne de kulaklığın ışığı değişti. Belki yazılımı indirmem gerekiyordur diye düşünerek yazılımı indirdim, Dongle'ı görüyorken Type-C ile kulaklığı bağladım, pair dedim ve paired yazdı. Dongle ışığı sönse de kulaklık aynı kalmıştı, sonrasında dongle söküp taktım, kulaklığı kapat aç gibi yapabileceğim şeyleri yaptım fakat olmadı. Başka bilgisayarda denedim yine aynı şekilde sonuçlandı. En sonunda tesadüf eseri güç tuşuna bir kez (1) bastım ve bir anda bağlandı. Dongle beyaz ışıkla yanmaya, kulaklık yeşil ışık yakmaya başladı. Test ettim ve bağlanıyordu sorunumun tek çözümü bir kez güç tuşuna basmakmış :) doğru dürüst bir kullanım kılavuzu veya bir videosu olmadığı için bu konuda sıkıntı yaşadım, umarım aynısını yaşayan birileri bu yazıyla çözebilir.Eki Görüntüle 2183764Eki Görüntüle 2183769

Ben almayı düşünüyordum bütçe çıkmadığı için blacksharkv2X aldım.
 
Sağ olun hocam. Diğer Corsair ürünlerinde uygulama içinde Dungle ayarlarında PS için ayrı bir seçenek gördüm fakat bu üründe göremedim.

Yine de kendi kullanım kılavuzunda PS5 veya PS4'e USB'yi bağlayıp, PS ayarlarından "Output to headphones" ayarını "All Audio" yapmanı ve kulaklıktan sesi fullemeni istiyor. Sonrasında bağlantı sağlanıyormuş. Muhtemelen desteği vardır.
Kullanım kılavuzu; HS55 WIRELESS Manual | CORSAIR:EXPLORER

Ben almayı düşünüyordum bütçe çıkmadığı için blacksharkv2X aldım.

Size de hayırlı olsun hocam Razer Kraken X Lite ürününün dip gürültü yapması sonucu Razer kulaklıklara önyargım olduğu için bakmadım bile, umarım siz pişman olmazsınız.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Valla piyasada sadece bu videoyu bulabildim. HS55 Wireless hakkında harbiden detaylı video..
 

Geri
Yukarı