Corsair Hydro H115i RGB Platinum güç kesilme problemi

Erkan Şahin

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Müşavir Yardımcısı
Aşağıdaki sisteme sahibim. İşlemci soğutucusu Aida64 ile stress testi yaparken örnek veriyorum 3. dakikada fanlar %100 konumda çalışırken birden fanları sıfırlıyor ve fanlar sıfırdan hızlanmaya başlıyor. Bunlar olurken Corsair pompanın üzerindeki LED'ler kapanıp açılıyor. Ayrıca hoparlörden PC'ye yeni USB takınca gelen ses olur ya o sesten geliyor sanki yeni donanım bulmuş gibi. Sorunu bir türlü bulamadım. Bağlantılar vs. hepsi normal.

Anakart: MSI X470 Gaming Pro Carbon, İşlemci: AMD Ryzen 2700X, CPU Soğutucu: Corsair H115i RGB Platinum, RAM: Gigabyte 16 GB (2X8GB) Aorus DDR4 3200MHZ CL16 RGB, Ekran kartı: MSI RTX 2070 GamingZ, Monitör: ViewSonic VP2768, Kasa: NZXT H500i Güç kaynağı: Corsair RM750x, M.2 SSD: Samsung 960 Evo 250GB, SSD1: Samsung 860 Evo 500 GB, SSD2: Kingston HyperX Fury 120GB, HDD: Seagate 2TB ST2000DM001

Son düzenleyen: Moderatör:
ICUE programı sebep oluyor olabilir. Çok sorunlu bir program. Ben de aynı soğutucuyu kullanıyorum. Program donuyor, bazen fanlar kafasına göre hızlanıyor. Asus Tweak programı ile çakışması oluyor. Sizde de bir program ile çakışıyor olabilir.

Bende sizin bahsettiğiniz problemler yok. Fanları kendim manuel ayarlıyorum bu yüzden birden hızlanma olmuyor. Ancak bahsettiğim problem çok canımı sıkıyor.

Ben de sizin bahsettiğiniz problemler yok. Fanları kendim manuel ayarlıyorum. Bu yüzden birden hızlanma olmuyor. Ancak bahsettiğim problem çok canımı sıkıyor.
Normal olarak quiet, balanced ve extreme üçlüsünden birini deneyin. Manuel olarak ayar yapmak belki sorun çıkarmış olabilir. Ben mesela pompayı balanced, fanları ise quiet olarak kullanıyorum. Fazla ısınma olduğu takdirde RPM hızını otomatik olarak yükseltiyor zaten. Yazılımdan kaynaklı olmadığını düşünüyorsanız, garantiye göndermek en doğrusu olur. Eğer bu problem daha sonradan olmaya başladı ise zaten donanım kaynaklıdır veya bağlantılarında problem oluşmuş olabilir.

Normal olarak quiet, balanced ve extreme üçlüsünden birini deneyin. Manuel olarak ayar yapmak belki sorun çıkarmış olabilir. Ben mesela pompayı balanced, fanları ise quiet olarak kullanıyorum. Fazla ısınma olduğu takdirde RPM hızını otomatik olarak yükseltiyor zaten. Yazılımdan kaynaklı olmadığını düşünüyorsanız, garantiye göndermek en doğrusu olur. Eğer bu problem daha sonradan olmaya başladı ise zaten donanım kaynaklıdır veya bağlantılarında problem oluşmuş olabilir.
Sizin söylediklerinizi de denedim ancak sorun aynı :( Yakın zamanda kasa mı değiştirecektim sorun devam ederse farklı bir yol izleyeceğim bakalım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı