@semercim
Merhaba arkadaşım. Ben senin bahsettiğin soğutucuyu şu anda kullanıyorum.
İşlemcim ve diğer sistem özelliklerim seninki ile hemen hemen aynı. 4.35GHz 1.2v OC ayarlarında ve kasanın üstünde egzoz olarak konumlandırdım. Kasam da ASUS TUF GT301 ve önü mesh çok iyi hava alan bir kasa. Sıcaklık değerlerim boşta 45, yükte 65 derece. OCCT'de Power testinde de maksimum 80 derecede stabil kalmakta. Tabii kolay kolay hiçbir program veya oyun bu kadar aşırı şekilde yormayacağından çok ideal diyebilirim.
Tabii ben Corsair fanlarını yeni özellikleri nedeniyle kasa önüne konumlandırdım hazırda yüksek RPM ve CFM değerli fan setim olduğu için.
Pompadan ve radyatörden de hiç tahmin ettiğim kadar ses gelmiyor. Çok minimal.
Tavsiye ederim yani. Ama ben 1400'e almıştım. Şimdi 2000 küsur olmuş ve daha da artacak tabii ki. İyi ki almışım diyorum piyasa fiyatının biraz daha üstünde almama rağmen.
Corsair CPU Cooler CW-9060053-WW H100 RGB : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Corsair CPU Cooler CW-9060053-WW H100 RGB : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Eki Görüntüle 1245346Eki Görüntüle 1245347Eki Görüntüle 1245350
Hocam selam bu soğutucu AM5 e bağlanır mı sizce? bir fikriniz var mı?@semercim
Merhaba arkadaşım. Ben senin bahsettiğin soğutucuyu şu anda kullanıyorum.
İşlemcim ve diğer sistem özelliklerim seninki ile hemen hemen aynı. 4.35ghz 1.2v oc ayarlarında ve kasanın üstünde egzoz olarak konumlandırdım. Kasam da asus tuf gt301 ve önü mesh çok iyi hava alan bir kasa. Sıcaklık değerlerim boşta 45, yükte 65 derece. OCCT'de power testinde de maksimum 80 derecede stabil kalmakta. Tabi kolay kolay hiçbir program veya oyun bu kadar aşırı şekilde yormayacağından çok ideal diyebilirim.
Tabi ben corsair fanlarını yeni özellikleri nedeniyle kasa önüne konumlandırdım hazırda yüksek rpm ve cfm değerli fan setim olduğu için.
Pompadan ve radyatörden de hiç tahmin ettiğim kadar ses gelmiyor. Çok minimal.
Tavsiye ederim yani. Ama ben 1400'e almıştım. Şimdi 2000 küsür olmuş ve daha da artacak tabii ki. İyi ki almışım diyorum piyasa fiyatının biraz daha üstünde almama rağmen.
Corsair CPU Cooler CW-9060053-WW H100 RGB : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Corsair CPU Cooler CW-9060053-WW H100 RGB : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Eki Görüntüle 1245346Eki Görüntüle 1245347Eki Görüntüle 1245350
Bu konu ile ilgili Corsair ile iletişime geçmen çok daha sağlıklı olacaktır. Sanırım CPU'nun yüksekliği AM5'lerde farklı olduğu için braket de değişiyordu. Delikleri aynı ama işlemci daha yüksekte kaldığı için sorun oluşturuyor diye hatırlıyorum.Hocam selam bu soğutucu AM5 e bağlanır mı sizce? bir fikriniz var mı?
Bu konu ile ilgili Corsair ile iletişime geçmen çok daha sağlıklı olacaktır. Sanırım CPU'nun yüksekliği AM5'lerde farklı olduğu için braket de değişiyordu. Delikleri aynı ama işlemci daha yüksekte kaldığı için sorun oluşturuyor diye hatırlıyorum.
Corsair gerekli yönlendirmeyi daha sağlıklı yapacaktır. Tabii ürünün de üretiliş tarihine bakmak gerek. AM5'in çıktığı tarihten sonra yapılan bir üretimse AM5 uyumlu yapmaları muhtemel.
Kusura bakmayın biraz geç gördüm. Anakartım Asus Rog B550-F ve elimde Commander Core XT var, Commander Core XT ye bağlayınca sadece fanlar çıkıyor. H100 diye ayrı bi kısım çıkmıyor.Merhaba;
Kutusundan kontrolcü çıkmıyor. iCUE kontrolcü varsa uygulama üzerinden kontrol edebilirsin. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir kontrolcu. Yoksa da anakartın RGB girişi varsa onunla da kontrol edebilirsin ancak iCUE plugin üzerinden anakartı tanıyor olması lazım. Sistem özelliklerini paylaşabilirsen yorum yapabilirim.
Eki Görüntüle 1663094