Corsair K55 vs Logitech G213

Anladım bende çok kararsız kaldım ve bilek desteğine önem veriyorum. G213 daha hoşuma gidiyor gibi.
G213 gövdesinden plastik destekli, çıkarılamıyor. K55’in bilek desteği takılıp çıkarılabiliyor. Klavyeleri iyice araştırıp satın almanızı tavsiye ederim, şimdiden hayırlı olsun.

Anladım birde siz Razer önermişsiniz acaba bilek desteği olmaması ağrı yaratıyor mu ?
Hayır, bende herhangi bir ağrıya sebebiyet vermedi fakat sizde olabilir. Bu tür çevresel etkenler görecelidir, herhangi bir teknoloji mağazasında ürünleri denemenizde fayda var.

Kullandığım klavyeye gelirsek Razer Cynosa Chroma almamın sebebi 6 katmanlı RGB olması, yazılım desteği olması ve sessiz switch’lere sahip olmasıydı. Gayet de memnun kaldım.
Önerilen modellerin kendimce eksi yönlerini yazayım:
- Corsair K55 3 katmanlı RGB sunuyor ve tuş basma hissiyatını beğenmemiştim.
- G213’ün bilek desteği çıkarılamıyor.
- Cooler Master Masterkeys Lite L yazılım desteği sunmuyor ve bireysel tuş aydınlatması yok.
- Razer’ın bilek desteği yok fakat benim için gereği de yok.
- Roccat Isku FX’in olumsuz yönü ise İngilizce dizilim klavye olması.

Ekleme: Ben Razer’ı 250 TL’ye Hepsiburada’dan almıştım. Şu sıralar 300-340 TL’den satılıyor. Bu fiyata almanızı tavsiye etmiyorum.

Hayır, bende herhangi bir ağrıya sebebiyet vermedi fakat sizde olabilir. Bu tür çevresel etkenler görecelidir, herhangi bir teknoloji mağazasında ürünleri denemenizde fayda var.

Kullandığım klavyeye gelirsek Razer Cynosa Chroma almamın sebebi 6 katmanlı RGB olması, yazılım desteği olması ve sessiz switch’lere sahip olmasıydı. Gayet de memnun kaldım.
Önerilen modellerin kendimce eksi yönlerini yazayım:
- Corsair K55 3 katmanlı RGB sunuyor ve tuş basma hissiyatını beğenmemiştim.
- G213’ün bilek desteği çıkarılamıyor.
- Cooler Master Masterkeys Lite L yazılım desteği sunmuyor ve bireysel tuş aydınlatması yok.
- Razer’ın bilek desteği yok fakat benim için gereği de yok.
- Roccat Isku FX’in olumsuz yönü ise İngilizce dizilim klavye olması.

Ekleme: Ben Razer’ı 250 TL’ye Hepsiburada’dan almıştım. Şu sıralar 300-340 TL’den satılıyor. Bu fiyata almanızı tavsiye etmiyorum.
Masterkeys Lite L için söylediğiniz yazılım desteği olmaması bir eksi ancak bireysel tuş aydınlatmasını bir eksi olarak yazamazsınız. Ayrıca klavye de bulunan tüm modları klavye üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için yazılım desteği yok. Bu fiyat bandında hiç bir klavyeden bireysel aydınlatma bekleyemezsiniz. Maalesef ülke de döviz kurları malum.

Masterkeys Lite L için söylediğiniz yazılım desteği olmaması bir eksi ancak bireysel tuş aydınlatmasını bir eksi olarak yazamazsınız. Ayrıca klavye de bulunan tüm modları klavye üzerinden kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için yazılım desteği yok. Bu fiyat bandında hiç bir klavyeden bireysel aydınlatma bekleyemezsiniz. Maalesef ülke de döviz kurları malum.
Razer Cynosa Chroma’da var hocam, yazılımıyla kendi modumu bile yapabiliyorum. Bireysel tuş aydınlatmasının olmaması gece ışık kapalıyken tuşların okunamamasına yol açıyor; benim için bir eksi.

Hocam Razer Cynosa Chroma aldım sizinkinden daha ucuza yazılım desteği var ve bireysel tuş aydınlatması önemli bir şey bence oyun moduna göre kullandığım tuşlara renk atayıp diğerlerini söndürüyorum mesela. Bu da gözümün gereksiz yorulmasını engelliyor ve gece karanlıkta daha rahat oluyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı