Corsair MP600 hızları normal mi?

ThePlunderGuy

Kilopat
SSD veya HDD modeli
Corsair MP600 Core XT 1TB
Anakart
Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 WIFI
Merhaba, yazma hızlarından (5000 MB / 3500 MB) ve fiyatından dolayı Corsair MP600 Core XT gen4 1TB M.2 almış bulundum ve harddiskle kullanma kararı aldım, hiç de pişman etmeyecek bir ürün gibi duruyordu. Anakartımın gen 3 desteği olduğunun farkındayım ama sonucun bu şekilde olmasını da beklemiyordum, okuma konusunda herhangi bir sorunum olmasa da yazma konusu beni oldukça düşündürdü. Daha öncesinde Samsung 970 EVO Plus kullandım ve o zamanda da hard disk kullanıyordum fakat sonuçlar olması (3500 MB / 3300 MB) gerektiği gibiydi. Bunun sebebi ne olabilir?

Not: BIOS'um güncel, son sürüm olan F63D kullanmaktayım ve ısınma faktörü neredeyse yok 32 derecede çalışıyor.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 47
Merhaba, yazma hızlarından (5000 MB / 3500 MB) ve fiyatından dolayı Corsair MP600 Core XT gen4 1TB M.2 almış bulundum ve harddiskle kullanma kararı aldım, hiç de pişman etmeyecek bir ürün gibi duruyordu. Anakartımın gen 3 desteği olduğunun farkındayım ama sonucun bu şekilde olmasını da beklemiyordum, okuma konusunda herhangi bir sorunum olmasa da yazma konusu beni oldukça düşündürdü. Daha öncesinde Samsung 970 EVO Plus kullandım ve o zamanda da hard disk kullanıyordum fakat sonuçlar olması (3500 MB / 3300 MB) gerektiği gibiydi. Bunun sebebi ne olabilir?

Not: BIOS'um güncel, son sürüm olan F63D kullanmaktayım ve ısınma faktörü neredeyse yok 32 derecede çalışıyor.

Anakart PCI 3.0 destekli yanlmıyorsam o yüzden performans farkı oluyor

hocam onun farkındayım ama yine gen 3 (PCI-e 3) hızı vermesi lazımdı okuma hızında olduğu gibi ve sorun yalnızca yazma hızında. Ben bunu anlayamadım

Pardon ben onu 1900 küsurlerde sandım 194 müş M.2'de bir problem var kesinlikle.

Sorunun SSD'nin kendisinde olduğunu söylemek istiyorum. Nedeni ise DRAM olmaması, DRAM olmayan ssd içine işletim sistemi kurmayın diye okuyup, aldırmamıştım açıkçası ve doğru olduğunu deneyimleyerek anlamış oldum. Yapmayın arkadaşlar. Aldığım ssd şuan yedek ssd konumuna düştü ama en azından harddisk'ten kurtulmuş oldum. Şuan PCIe 2 üzerinde kullandığımdan tam performansını bile alamıyorum belki ama en azından oyunlar için yeterli. Okuma / Yazma değerleri normal şuanda, ssd kesinlikle kötü değil yanlış anlaşılma olmasın ama hem işletim sistemi hem oyun bulundurayım ssd'nin içinde kafasında iseniz pek olumlu düşünmüyorum o konuda. Hayatımda ilk defa işletim sistemini aksatan ssd gördüm. Oyunlarda cayır cayır orası ayrı mesele. Sorunum aslında kendi kendine çözüldü gibi bi durum oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı