Corsair PSU'nun CPU kablosunun pinine çikolata bulaştı

muhittin uzun

Centipat
Daha fazla  
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm750e-cp-9020262-eu-750-w-fiyati,496768083.html
Arkadaşlar nasıl olduğunu sorgulamayın, kablonun pinine çikolata bulaştı ve içine kadar girdi. İğne ile içini temizledim ama asla anakarta koymayı düşünmüyorum. Şunu sormak istiyorum sadece, 1 adet orijinal CPU kablosunu temin edebilir miyim, edebilirsem nasıl ederim? Eğer PSU'yu 1 CPU kablosu eksik olarak 2. el satmak istersem kaç liraya satabilirim (PSU sıfır, hiç kullanılmadı garanti fatura yeni.)? 2. el sitesinde Corsair CPU kablosunu sıfır ve orijinal diye 250 liraya satan birini buldum ama güvenebilir miyim bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaliteli bir kablo bulabilirsiniz. Orjinalliği çok mesele değil ancak kaliteli olması önemli. Eğer kablo ihtiyacınız yoksa uğraşmanıza gerek de yok.

Elektronik devrelerin temizliği için spreyler var alıp kirli kısmı temizleyin devam edin.

1.si orjinal kablo temin etmeniz gerekiyor dışardaki herhangi bir (kaliteli bile olsa) kabloya testleri yapılıp yapılmadığını bilmediğimiz için güvenemeyiz.

2.si eksik kablo ile satma imkanın olur ama alıcısı az çıkar belki de hemen bulursun ama eksik olduğu için almaya pek yanaşmayabilirler. Ama sıfır olduğu için alıcısı az da olsa olur diye düşünüyorum. Piyasayı pek bilmiyorum o yüzden net bir şey demek yanlış olur.

3.sü orjinal diye satılan het kabloya güvenme çok iyi araştır ve soruştur. Dandik kablo alıpta sistemini bozma başın ağrımasın.

1.si orjinal kablo temin etmeniz gerekiyor dışardaki herhangi bir (kaliteli bile olsa) kabloya testleri yapılıp yapılmadığını bilmediğimiz için güvenemeyiz.

2.si eksik kablo ile satma imkanın olur ama alıcısı az çıkar belki de hemen bulursun ama eksik olduğu için almaya pek yanaşmayabilirler. Ama sıfır olduğu için alıcısı az da olsa olur diye düşünüyorum. Piyasayı pek bilmiyorum o yüzden net bir şey demek yanlış olur.

3.sü orjinal diye satılan het kabloya güvenme çok iyi araştır ve soruştur. Dandik kablo alıpta sistemini bozma başın ağrımasın.
1. Önermenize katılmıyorum. Ugreen gibi markalar, Corsair'in ürettiğinden çok daha kaliteli ürünler üretiyor. Orijinal kabloyu sadece Corsair Türkiye temsilcisinden temin edebilir ki buna neredeyse PSU'nun 1/4 parasını isteyebilirler (muhtemelen kablo seti olarak satmak isteyeceklerdir).

2. Eksik kabloyla da mutlaka alıcısı bulunur. Herkes çift kabloya ihtiyaç duymuyor. 2. el piyasa değerinin 100 TL altına verdiğinde hemen gider.

3. Maddede haklısınız.

1. Önermenize katılmıyorum. Ugreen gibi markalar, Corsair'in ürettiğinden çok daha kaliteli ürünler üretiyor. Orijinal kabloyu sadece Corsair Türkiye temsilcisinden temin edebilir ki buna neredeyse PSU'nun 1/4 parasını isteyebilirler (muhtemelen kablo seti olarak satmak isteyeceklerdir).

2. Eksik kabloyla da mutlaka alıcısı bulunur. Herkes çift kabloya ihtiyaç duymuyor. 2. el piyasa değerinin 100 TL altına verdiğinde hemen gider.

3. Maddede haklısınız.

Moduler kabloların PSU bağlantı pin çıkışlarının modelden modele, markadan markaya değiştiğini, uyumsuz pin yüzünden donanımların arızalanabileceğini biliyor musunuz?

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler şimdi sorum su çikolata pinin icine kadar girmisti igne ile temizleyebildigim kadar temizledim ama doğal olarak icini göremiyorum hala küçük bir miktar kuruyup birikmiş olabilir alkol yerine igneye kolonya döküp icine sokup temizleyip güneşte bekletmek ne kadar mantıklı ve benim korkum kablonun bu durumu yüzünden sistemde hasar oluşur mu? Mesela anakartı islemciyi veya tüm sistemi yakma ihtimali olur mu?

3. Maddede haklısınız.
Sıfırın 400 tl altına koydum hâlâ teklif gelmedi.

Soketi IPA ve fırça ile yıkayıp kullanın, bir şey olmaz.

Hocam tam olarak nasıl uygulamaliyim bu işlemi?

Moduler kabloların PSU bağlantı pin çıkışlarının modelden modele, markadan markaya değiştiğini, uyumsuz pin yüzünden donanımların arızalanabileceğini biliyor musunuz?
30 senedir donanım söküp takıyorum. Pazardan rastgele al demiyorum.

Sıfırın 400 tl altına koydum hâlâ teklif gelmedi.
Sıfırın 400 TL altına koysanız ben de teklif vermem zaten. 2. el rakamlarına bakın, sizinkine en yakın kondisyona sahip olana yakın ilan açın ve bekleyin. PSU hızlı çıkan bir parça değil maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı