Çözüldü Corsair RAM 2133 MHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atescengo

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
İnno 3D RTX 3060Tİ
ROG B550-F
Corsair Vengeance RGB RS 32 GB (2x16) 3600 Mhz CL18
RMX 750w PSU
DELL G2722HS
Meslek
Bilgisayar Teknik Servis
Selam arkadaşlar, ben evde yokken yeğenlerim oturuyordu. PC başında eve geldiğimde bir şey dikkatimi çekti, RAM'le 2133 MHz'de çalışıyor.

Anakart = B550-F WI-FI2
İşlemci = Ryzen 5 5600.
Corsair ram linkteki RAM'ler var elimde eskiden 3600MHz de çalışıyordu.

BIOS'tan her şeyi denedim elle yükseltmeyide denedim yok arkadaş hiçbir MHz'yi kabul etmiyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'u son sürüme çekip D.O.C.P. Açman yeterli:

Hocam aynı şey başıma geldi. 2x8 RAM'lerimin yanına aynı model 2x8 daha ekledim ama biri Hynix diğeri Samsung çipli setler çıktı. Defalarca D.OC.P açmama rağmen arada bir kafasına göre 3200 veya 2133 açılıyordu.

BIOS güncelledim ve RAM slotlarına tüm RAM'leri kullanma kılavuzunda belirtildiği sıralama ve gruplamada yerleştirdim ve sorunum düzeldi.
BIOS'u son sürüme çekip D.O.C.P. Açman yeterli:

Hocam aynı şey başıma geldi. 2x8 RAM'lerimin yanına aynı model 2x8 daha ekledim ama biri Hynix diğeri Samsung çipli setler çıktı. Defalarca D.OC.P açmama rağmen arada bir kafasına göre 3200 veya 2133 açılıyordu.

BIOS güncelledim ve RAM slotlarına tüm RAM'leri kullanma kılavuzunda belirtildiği sıralama ve gruplamada yerleştirdim ve sorunum düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'tan XMP'yi denediniz mi?

BIOS'u son sürüme çekip D.O.C.p. Açman yeterli:

BIOS güncelleyin. XMP'yi deneyin.

Hocam aynı şey başıma geldi. 2x8 RAM'lerimin yanına aynı model 2x8 daha ekledim ama biri Hynix diğeri Samsung çipli setler çıktı. Defalarca D. OC. P açmama rağmen arada bir kafasına göre 3200 veya 2133 açılıyordu.

Çok teşekkür ederim. Bütün yolları denedim. Son olarak RAM'lerin slotlarını degiştirdim ve oldu. 1. RAM'i 2.sıraya 2. RAM'i ise son sıraya taktım BIOS üzerinden D.O.C.p ayarı var onu yaptım oldu. Konu kapanabilir çözüm bu şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı