Corsair RAM'lerde CL değeri düşerse ne olur?

MasterKing25

Kilopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kart: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER EX Gamer Beyaz V2 , İşlemci: Ryzen 5800X3D, Anakart: MSI Mag X570S Torpedo Max , Ram: Corsair Vengeance LPX 3600 Mhz 32 GB, Güç Kaynağı: Raijintek Cratos ATX 3.0 850W 80+ GOLD, Monitör: LG 27GN600-B, İşlemci Soğutucusu: Noctua NH-D15, Bilgisayar Kasası: Lian Li Lancool 207 Beyaz, Klavye: Glorious GMMK 2 (96%) Full Size - Beyaz, Mouse: Glorious Forge (Blue) Wireless, Kulaklık: HyperX Cloud III Wireless
Merhaba. Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) 3600 MHz DDR4 CL18 RAM'lerimi CL15'e düşürdüm ve Memtest yaptım testi başarıyla geçti. Şimdi sorum şu; RAM'leri CL15'e düşürmem bir sorun yapar mı PC'de? Bunu öğrenmek istiyorum.

Memtest86 sonucunu bu görüntüden görebilirsiniz:

Corsair Ramler.jpg

Not: Telefondan görüntüyü aldığım için kalitesi düşük görünüyor, kusura bakmayın.

Sorun olmaz stabil olduğu sürece, alt değerler ve voltaj nedir?

Çipiniz nedir acaba? 3600 CL15 yapabiliyorsanız güzeldir herhalde.

Sorun olmaz stabil olduğu sürece, alt değerler ve voltaj nedir?

Çipiniz nedir acaba? 3600 CL15 yapabiliyorsanız güzeldir herhalde.
Merhaba tekrardan. Programı açınca bu hatayı alıyorum:
Hata -1.png

Ayrıca 'ok' dedikten sonra da program üzerinden 'read' seçeneğine tıklayınca bu hatayı alıyorum:
Hata -2.png

Memtestte 2 tane ram takılı olduğunda sıkıntı olsa bile bulamıyor tek tek denerseniz. Tamamen net bir sonuca ulaşabilirsiniz.
TM5 ile denese daha iyi olacak.

Testi açtıktan sonra "Load Config" tuşuna basın, indirdiğinizde gelen "Bin" isimli klasörü açıp ismi Extreme1@Anta777 olanı seçin.

@the Prodigy neredeyse 20 dakikadır bu dediğiniz testi yapıyorum şuana kadar bir problem görünmedi acaba daha ne kadar sürecek bunu öğrenebilir miyim? Yoksa Memtest gibi uzun mu sürüyor yoksa bu testin tamamlanması da? Ayrıca şunu farkettim benim RAM'lerin çipi anakart üzerinden görebildiğim kadarıyla Micron olduğu yazıyor daha önceden sormuştunuz onu da cevapsız bırakmamak adına yazayım dedim.

@the Prodigy neredeyse 20 dakikadır bu dediğiniz testi yapıyorum şuana kadar bir problem görünmedi acaba daha ne kadar sürecek bunu öğrenebilir miyim? Yoksa Memtest gibi uzun mu sürüyor yoksa bu testin tamamlanması da? Ayrıca şunu farkettim benim RAM'lerin çipi anakart üzerinden görebildiğim kadarıyla Micron olduğu yazıyor daha önceden sormuştunuz onu da cevapsız bırakmamak adına yazayım dedim.
Micron Rev. E-Die veya B-die sanırım, neyse pek önemli değil.

Cycle 2'ye kadar bekleyin en azından, her cycle yaklaşık 35 dakika sürüyor. 1-2 cycle tamamlasanız yeter.

Tamamdır şuanda 27'inci dakikadayım Cycle 1'in, biraz daha dursun böyle duruma göre düzenlerim bu mesajını hata çıktı veya çıkmadı diye. Tekrardan teşekkürler yardımlarınız için.

Düzenleme 1:
Cycle 2'ye geçtim bir problem çıkmadı henüz. Ayrıca 1 saate yakınlaşsın testten çıkarım şuanlık acelesi yok ama bilgilendirmek adına böyle bir görüntü atayım dedim:

TestMem5 .png

Düzenleme 2:
1 saatten fazla oldu halen bir problem görünmüyor bende şimdi bu testten çıktım. Başta William_Butcher olmak üzere herkese teşekkür ederim:
TestMem5 - 1 saatlik test.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı