Linux'ta basit ayarlar nasıl yapılır?

Makaleler
1
Arkadaşlar hep Windows kullandım. Linux'a alışmak istiyorum ama o kadar yorucu ki.

En basitinden saatlerce uğraşmama rağmen ekran renk ayarını bile ayarlayamadım. Çünkü böyle bir seçenek yok, araştırdım yine sonuca ulaşamadım.

Saatlerce çamur gibi soluk renklere maruz kalmaktan sıkılıp tekrar Windows'a geçtim.

Hala şans vermek istiyorum ama bu gibi şeylerin çözümü olmayınca soğuyor insan.

Çözüm öneriniz nedir?

Arkadaşlar hep Windows kullandım. Linux'a alışmak istiyorum ama o kadar yorucu ki.

En basitinden saatlerce uğraşmama rağmen ekran renk ayarını bile ayarlayamadım. Çünkü böyle bir seçenek yok, araştırdım yine sonuca ulaşamadım.

Saatlerce çamur gibi soluk renklere maruz kalmaktan sıkılıp tekrar Windows'a geçtim.

Hala şans vermek istiyorum ama bu gibi şeylerin çözümü olmayınca soğuyor insan.

Çözüm öneriniz nedir?
Dualboot yapın veya sanal makinede kullanın. Direkt geçmeye çalışmayın bence.

@The Destroyer arkadaş bayağı Linux'u eleştirmiş son kullanıcı için hala iyi değil demiş bana haklı gibi geldi.

5 yaşımda daha okuma yazmayı bile doğru dürüst bilmezken Windows XP kullanan ben Linux'a geçince sanki mayınlı araziye girmiş gibi Windows'taki rahatlığı arıyorum gerçekten.

Dualboot yapın veya sanal makinede kullanın. Direkt geçmeye çalışmayın bence.
Hocam dualboot kuruyorum zaten linux'a güvenmiyorum hiç.

@The Destroyer arkadaş bayağı Linux'u eleştirmiş son kullanıcı için hala iyi değil demiş bana haklı gibi geldi.

5 yaşımda daha okuma yazmayı bile doğru dürüst bilmezken Windows XP kullanan ben Linux'a geçince sanki mayınlı araziye girmiş gibi Windows'taki rahatlığı arıyorum gerçekten.

Hocam dualboot kuruyorum zaten Linux'a güvenmiyorum hiç.
Linux self hosting harici kullanılmaz bana göre. Şu anda self hosting için kullanıyorum sadece onun harici yakından uzaktan alakam yok geçmeye gerekte yok.

Hocam dualboot kuruyorum zaten Linux'a güvenmiyorum hiç.

Hangi dağıtımı kullanıyorsun?

Linux self hosting harici kullanılmaz bana göre. Şu anda self hosting için kullanıyorum sadece onun harici yakından uzaktan alakam yok geçmeye gerek de yok.

Sürekli YouTube'da Linux ile ilgili videolar çıkıyor; yok özgür yok Windows kadar kullanışlı falan. Denemek için kuruyorum her seferinde hüsranla sonuçlanıyor ve saatlerimi çalmış oluyor.

Bu 5. Linux'a şans verişim ama problemlerini çözmek aşırı zaman alıyor ve bazıları çözülmüyor.

Hangi dağıtımı kullanıyorsun?
Ubuntu. Ama fark etmiyor zorin, fedora arch vs. de kullandım temel problem aynı hep.

Sürekli YouTube'da Linux ile ilgili videolar çıkıyor; yok özgür yok Windows kadar kullanışlı falan. Denemek için kuruyorum her seferinde hüsranla sonuçlanıyor ve saatlerimi çalmış oluyor.

Bu 5. Linux'a şans verişim ama problemlerini çözmek aşırı zaman alıyor ve bazıları çözülmüyor.
O adam banada çıkıyor, izliyorum videolarını eğlenceli videoları fakat geçme gibi bir niyetim yok. İzleyin geçin sadece bence.

Hocam linux'a alışmak başlangıçta biraz zorlayıcı olabilir, çünkü Windows'tan farklı bir mantıkla çalışıyor. Sorununuzun çözümüne gelirsem;
  • Çoğu Linux dağıtımında ekran renklerini ayarlamak için grafik aracı yoktur. Bunun yerine xrandr adlı bir terminal aracı kullanman gerek..
  • Gamma ayarını değiştirmek için şu komutu kullanabilirsiniz:xrandr --output HDMI-1 --gamma 1.2:1.2:1.2

(Burada HDMI-1, ekran bağlantınızın adı. xrandr yazarak doğru ismi öğrenebilirsiniz.)
  • Kalıcı eklemek için komutu başlangıç betiğine ekleyebilirsiniz.

Ubuntu. Ama fark etmiyor zorin, Fedora vs. de kullandım temel problem aynı hep.

Az buçuk yapay zeka kullansanız, kendinize böyle zindan etmeyeceksiniz.

Probleminize gelirsek ayarlar-renkler kısmında ayarlayın kendinize göre.

Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz ayrıca hangi masaüstü ortamı ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı