Corsair RM 750X sistem için kablolama önerisi

Exoskeleton1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Geçen kasayı topladım her şey iyi hoş bugün'de güç kaynağının kablolarını taktım. Ama bir çok sorum var.

Güç kaynağından ekran kartına ayrı ayrı 2 adet 6+2 kablo takmamız gerekli mi ?

Ekran kartının kabloları bükemediğim için kolay kolay gizleyemedim. Ekran kartının sağ üst köşesindeler. Ekran kartı ısınınca sorun olur mu ?

3.jpg

12321321332.jpg

Anakarta 8 Pin kabloyu bağladım (4+4 olarak) boşta tekli 4 Pin yuvası kaldı. Ona göre kablom başka yok 1 adet 4+4 vardı onuda 8 Pin'e taktım. Ona da kablo takmak gerekli mi ?

213213213.jpg

ASUS ROG STRIX 1080 TI.

ASUS ROG Crosshair VI X370.

Corsair RM 750X.

Ekran kartı, anakart ve güç kaynağı yukarıdakilerdir.

Kablolama yaparken hırdavatçılardan beyaz cırt kelepçe alıp kullansam birlikte gelen cırt kelepçelerden pek bir fark eder mi ?

Pek bir deneyimli olmadığım için bu konuda kablolama az kötü olmuş olabilir :D Idare edin artık :) İlk kasam.

10.jpg

Ekran kartını en üstteki slota takmak yerine alt kısımdakilere taksam performans farkı olur mu?

8.jpg

Güç kaynağının uzun kalan kablolarını gizlemek için bir kaç yönteminiz var mı?

1.jpg

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. :)

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    2.jpg
    935,4 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleyen: Moderatör:
Kablolama için burdan yardım etmek biraz zor gibi duruyor. Plastik kelepçe ile kabloları kasanızın arka tarafına sabitleyerek ön taraftaki karmaşayı azaltabilirsiniz. Modüler güç kaynağı kullandığınız için işinize yaramayan boştaki kabloları çıkarıp daha fazla düzen sağlayabilirsiniz. Bunları yapamıyorsanız yardım almak için sistem toplama videoları izleyerek kablolama hakkında fikir alabilirsiniz. Size en iyi tavsiyem oturup dolaşmış kulaklık kablosunu çözüyormuş gibi düşünerek kendi kendinize kabloları düzenlemeniz olacaktır. Örnek olarak kendi kasamı sizinle paylaştım, inceleyebilirsiniz.

xx.jpg

Ekran kartı için sleeved kablo alabilirsin. Ayrıca işlemci için olan 4 pin güç girişini doldurman gerek. Sorun çıkarabilir. Fazladan bir 4 pin olmalı. Yoksa da çoklayıcı alabilirsin. Kablolama olarak da ön panel kablolarını biraz daha kırarak geri alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı