Corsair RM1000 1000W Evin Sigortasını Attırıyor

Estellian

Kilopat
Yaklaşık 2 yıl önce bir bilgisayar toplama maceram oldu ve 2 yıldır sorunsuz bu bilgisayarı kullanmaktayım.
Bilgisayarda hiçbir sorun olmadığını az sonra anlatacağım kısımlarda anlayabilirsiniz bu yüzden tam parçaları yazmıyorum.

Dün bilgisayarda oyun oynarken birden ‘pat’ şeklinde bir ses geldi ve baktığım zaman evin üst katının prizlerine bağlı olan sigortanın attığını gördüm. Sorunu tespit edebilmek için öncelikle çoklu prizi çıkardım aradan. Sigortayı açıp taktığımda çoklu prizin (boş iken) bir sıkıntı çıkarmadığını anladım. Ardından teker teker monitörleri, modemi ve yazıcı taktım. Yine bir sorun gözükmüyordu hepsi çalışıyordu. Ardından PSU’nun şalterini indirip taktım (Kablosunu da kontrol ettim söylemeyi unutmuşum.) ve yine sorun yoktu. Şalteri kaldırdığım an tekrar sigorta attı. Acaba dedim ki sorun PSU dışında herhangi bir parçadan kaynaklanıyor olabilir mi? Sadece PSU’yu bağladım prize (PSU’ya hiçbir bilgisayar bileşen kablosu bağlı değil. Sadece ana akım kablosu bağlı.) ve şalteri açtığımda tekrardan attığını gördüm sigortanın.

Sorulara geçecek olursam;
1. Sorun kesinlikle PSU’da mıdır?
2. Birçok kez deneme yaptığım için garanti dışına çıkmış mıdır? ( Vatan garantisi 20 gün önce bitmiş. İstanbul’a Vektron’a yollamam gerekli.)

Yorumlarınıza ve yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden hepinize çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıt için teşekkür ederim. Garantisi var gözüküyor 5 yıllık fakat Vatan’daki garantisi 20 gün önce bitmiş. Corsair’in yetkili servisi neresi acaba ? Yanıt için şimdiden teşekkürler.

Ev içinde prizlere farklı elektrik kabloları gidiyorsa farklı olduğuna emin olduğunuz bir odada kasayı dener misiniz?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı