Corsair Spec-Alpha hava akışı iyi mi?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
RAM
16G DDR4 3000
Ekran kartı
Sapphire RX 590 SE
Anakart
Gigabyte A320M-S2H 1.1
İşlemci
R5 1600 AF
Merhaba, Corsair Spec-Alpha kasa kullanıyorum. Stok olarak kasada 1 egzoz 2 ön fan geliyor. Ben ekleme yaparak öne 1 fan ve ekran kartına aşağıdan yukarı doğru hava üfleyecek şekilde güç kaynağının yanına fan yerleştirdim yani önde 3 fan, 1 egzoz fan ve ekran kartına aşağıdan yukarı hava aktaran 1 fan var. Kasamı bakımlı ve temiz tutarım. Ryzen 5 1600 AF işlemcim stock soğutucum ve MX-4 macun ile OCCT testinde 1 dakikada 70 dereceyi görüyor stok frekanslar. Normal midir yoksa hava akışı kötü mü? Kasanın egzoz tarafı masam yüzünden duvara yaklaşık 10-14 cm arası yakınlıkta direkt duvara bakıyor egzozu; sıcak hava orada kalıyor olabilir mi? Yoksa bu sıcaklıklar normal midir? Ekran kartım da oyunlarda genelde 70 dereceyi pek geçmez fakat %40-65 arası fan hızlarında dolaşıyor. Sıcaklıklar iyi fakat gene de danışmak iyidir dedim, görüşleriniz nelerdir? Arkadaşlar? Kasamın içinin fotoğrafı aşağıdadır.

1684354244553.jpeg

Öndeki fanlardan birini arkaya alıp öne başka LED fan taktım ki dışarıdan bakınca biraz aydınlık dursun. LED olmayan egzoz fanı da ekran kartına aşağıdan yukarı hava verecek şekilde yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama benim dikkatimi ekran kartının yamukluğu çekti. Niye o kadar yamuldu?
Yamuk değil, slota takınca arkası kendini salıyor neden bilmiyorum. Bir ara onu destekleyen bir şey uyduracağım.
Yine de paneli çıkarınca oluşan sıcaklıklarla karşılaştırırsanız iyi mi kötü mü daha iyi anlarsınız.
Evet, şimdi geldi aklıma. Yarın kesinlikle yapacağım.
Kasanın kendisi çöp zaten, hava akışı kötü. Ön panel değişmeli. Bu şekliyle yine iyi bence.
Hava akışı çok iyi değil fakat normal kasalardan rahat 2-3 kat daha az toz çekiyor içine, filtreli tasarım yüzünden kafam çok rahat. Ben çöp demezdim şahsen, hele hiç kullanılmamış haliyle güç kaynağı dahil 600 TL'ye almışsam. Şekli de güzel.

Yamuk değil, slota takınca arkası kendini salıyor neden bilmiyorum. Bir ara onu destekleyen bir şey uyduracağım.

Evet, şimdi geldi aklıma. Yarın kesinlikle yapacağım.

Hava akışı çok iyi değil fakat normal kasalardan rahat 2-3 kat daha az toz çekiyor içine, filtreli tasarım yüzünden kafam çok rahat. Ben çöp demezdim şahsen, hele hiç kullanılmamış haliyle güç kaynağı dahil 600 TL'ye almışsam. Şekli de güzel.
O fiyata iyi almışsınız. @Lee Yubin'in dediklerini kesinlikle yapın bu arada.

Slota sokup vidayı takmadan önce ekran kartını uçtan yukarı doğru kaldırın, vidayı öyle sıkın. Belki işe yarar.
Kartı ilk aldığım zaman denedim, vidayı sıktığım yerde sıkıntı yok fakat kart güç bağlantılarına doğru hafifçe kendini salıyor. Çalışmasında bir problem olmadı fakat evde köpük vardı diye hatırlıyorum köpük ile destekleyeceğim. Kuzenimde de aynı Nitro+ serisinden RX 580 var geçen hafta aynı şekilde yamuk durma şikayetini dile getirdi kronik galiba. Performansı iyi ama. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı