Corsair Spec Delta Kasa Soğutma Önerisi

Brachiabindo

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
IT
Bilgisayarım kendini iyi soğutamadığı için oyunlarda problem yaşamaktayım. Fotoğraflarda gördüğünüz kasa için soğutma önerileriniz neler? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Kasa + Güç Kaynağı
Corsair Spec Delta RGB Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası - Corsair VS550 80+ 550W Güç Kaynağı​
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600 3.4 GHz - 3.9 GHz 19MB AM4 İşlemci (Multipack)​
Anakart
Gigabyte B450M S2H DDR4 3200MHz AM4 Anakart​
Ekran Kartı
Sapphire RX590 Nitro+ Special Edition 8GB 256 Bit AMD Radeon Ekran Kartı​
RAM
2 x XPG Spectrix D41 8GB 3200MHz DDR4 CL16 RGB Kırmızı R​
SSD
Corsair Force MP510 480GB NVME M.2 SSD (3480MB/s Okuma - 2000 MB/s Yazma)​
HDD
Seagate Barracuda 1TB 7200RPM 64MB 3.5" HDD​
IMG_20191202_225221.jpg
IMG_20191202_225055__01.jpg

Bilgisayarınızın hangi parçalarında ısınma olduğunu test ettiniz mi? Şayet ısınma işlemcideyse stok soğutucu yerine kule tipi soğutucu ya da sıvı soğutmaya yönelebilirsiniz. Isınma ekran kartında ise yapabilecekleriniz sınırlı, en fazla kasa içi sirkülasyonu daha iyi bir hale getirmek için daha etkili fanlar takabilirsiniz.

Ekran kartı sıcaklığı arzu edilenin biraz üzerinde ama 80-81 derecelerde çalışan kartlar da var. Bence de GPU kullanımı %95-100 ise normal değerler. CPU sıcaklığı da stok soğutucu için gayet normal. Kasanın üst ızgara bölgesine iki tane daha fan takabilirsiniz belki ama taş çatlasın 2-3 derece fark edecektir, fiyatına değip değmeyeceğine siz karar verin.

@Brachiabindo Bir sıkıntı yok :) Sıcaklık değerleriniz güzel sayılabilecek türden. Hangi oyunlarda ne tür sorunlar yaşıyorsunuz?
Oyunu oynarken bir anda donuyor. Ve...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazen oyunu oynarken direkt kapanıyor ve görüntü gelmiyor yani siyah ekranda kalıyor. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor. Farklı bir oyunda da buna benzer bir problem var. Yaptığım araştırmalar sonucunda bütün oklar kasa sıcaklığını gösterdi ama galiba problem ekran kartında. Bilgisayarı da daha yeni aldım.

Bilgisayar yeni demişsiniz peki hiç stres testi yaptınız mı ? Test esnasındaki durumlar neler ve kapanma sorunu o aşamada da var mıdır?

PSU üstüne ekran kartına doğru üfleyecek şekilde fan takın 1 veya 2 ve üst kısmada havayı tahliye etmesi için egzoz fan görevi görecek 1 veya 2 fan tak.
Kasa F/P ama soğutması bence yetersiz bir önceki kasam benim buydu değiştirdim çok az hava sirkülasyonu oluyor Xigmatek Beast aldım Vatanda indirimde iken aynı fiyat 650W aldım kasanın önü mesh ve aşırı şekilde iyi soğutuyor düşün ki 1660TI TUF modeli var 70 dereceye düşürebildim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı