Corsair Spec Delta RGB 550W ses çıkartıyor

Saykoraz

Picopat
Merhaba arkadaşlar, 2 ay öncesinde QP'den hazır sistem toplamıştım. Kasamı başlıkta belirttim. Bu son birkaç gündür başıma gelmeye başladı: Bilgisayarı açtığımda PSU'dan sanki bildiğimiz traktör sesi geliyor, tekleyerek şekilde bilgisayarı yeniden başlattığımda düzeliyor veya biraz bekledikten sonra. Acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Ağır yükte ve oyunlarda kapanma gibi sorunlar yaşamadım asla. Sistemim R5 3600-RTX 2060. Forumda görmüştüm, Corsair'in VS550 modellerinin kronik olduğu. Acaba öyle bir durum mu var?

Gri etiketli ise kronik sorunlu olan model değildir. Fakat benim de gri etiket olmasına rağmen CW var. Servise yollamanızda fayda var.

Korktuğum cevap geldi servisle inanın uğraşacak zamanım yok ve ihtiyacım var bilgisayara o yüzden yollayamıyorum zaten normalde de sesli çalışıyordu yani şöyle söyliyeyim bilgisayar açıkken yatakta uzanıp uyumanız mümkün değil üstüne bir de şimdi bilgisayarı açarken dediğim gibi bu tık tık tık gibi traktör sesine benzer sesi duyunca da telaşlandım ama sürekli kalmıyor ses açıp kapatınca tekrar düzeliyor.
Ben 650W kullanıyorum ama hiçbir sıkıntı yok.

Gereğinden fazla sesli çalışmıyor mu bu kasa PSU olsun fanları olsun çok uğultulu

Fan arızası gibi duruyor, kasa fan kontrolcü bağlantısının gücünü söküp çalıştırın. Ses devam ederse PSU fanı arızalı demektir, servise gönderirseniz onarırlar.

İçini açıp bir bakın diyeceğim ama hem tehlikeli hem de garantiyi bozacak. Tek çare o maalesef. Ben de yollamıyorum garantinin bitmesine yakın göndereceğim.

Öndeki kasa fanlarını diyorsanız evet. Son hız çalıştıkları için çok uğultulu oluyor kulaklık falan takmayınca. Anakartınızın kontrolcüsü varsa bir şekilde ayarlanabilir sanırım.

Fan arızası gibi duruyor, kasa fan kontrolcü bağlantısının gücünü söküp çalıştırın. Ses devam ederse PSU fanı arızalı demektir, servise gönderirseniz onarırlar.

Kulağımı PSU'nun olduğu bölümde ki cama koyunda böyle kalp ritmi gibi vız vıhız vız vıhız tarzında ritimli şekilde sesli olarak çalışıyor PSU.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…