Corsair Spec Delta RGB Fanları RGB Fusion İle Nasıl Kontrol Edilir?

Merhabalar, fanlarınızdan çıkan kablolar arada herhangi bir kontrolcü olmadan direkt güç kaynağınıza bağlı ise fan hızını kontrol edemeyişinizin nedeni bu durumdur. RGB bağlantısını yapmanız herhangi bir şeyi değiştirmez. Fanlardan çıkan güç kabloları çevirici kablo ile güç kaynağına bağlı ise bunu iptal ederek anakartınıza bağlamayı deneyin bu şekilde fan hızlarını kontrol edebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim, zor da olsa öğrendim bu durumu bugün. En son kasa kurduğumda RGB diye bir şey bile yoktu Peki güç kablolarını kasamda bulunan CHAFan ve CPU OPT çıkışlarına ayrı ayrı taksam bir sorun olur mu? Çünkü bu portlar 4 pinli, güç kabloları 3 girişli. Hepsini teke indirip tek yerden güç alınca anakart için sıkıntı diye okumuştum.

Rica ederim, eskiden hepsi kolaydı. Fanları ayrı ayrı taksanız bir sorun olmaz fakat fanlarınız 3 pinli yani PWM kontrolü yok. Eğer anakartınızın DC kontrolü yok ise fan hızlarını kontrol etmeniz mümkün değil güç kaynağına bağlıymış gibi tam devirde çalışacaktır.

Anakartta sanırım o destekler var, PWM desteği falan diyor da tam bilemiyorum. Amacım o fanların sesi azalsın çok gürültülüler. Asus Tuf Gaming B550 Plus anakart, ama kasadan çıkan fanlar 4pin rgb ve 3pin dişi güç kabloları. Ne yapmam gerekir kontrol için hızlarını ?
Yerdekiler RGB kabloları onlar birleşmiş durumda ve 4 pinli RGB Header'a giriş yapılacak. Elimdekiyse aynı fanlardan çıkan güç kablolarından biri. Bunlardan 3 adet var.

Dosya Ekleri

• pinn.jpeg
    58,2 KB · Görüntüleme: 53
PWM ile 4 pinli olanlar kontrol ediliyor. Sizinkiler 3 pinli yani DC kontrol desteği lazım. BİOS üzerinden DC desteği olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse 1 tane fanı, kullanma kılavuzunuz yardımı ile 3 pinli bağlantısını doğru şekilde bağlayarak test edin ardından diğer fanları da bağlarsınız.

"4-pin PWM/DC fan: Dahili her başlık; PWM veya DC fanlarının otomatik olarak tespit edilmesine destek verir."
Böyle bir cümle yazıyor anakart tanıtımında, yani ben DC fanlarımı hız kontrol yapabilirim bağlasam. Fakat bunu işlemci hızlandıkça hızlanacak ve yük altında değilken yavaşlayacak şekle sokabilir miyim onu merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…