eye of eagle
Hectopat
Merhabalar, fanlarınızdan çıkan kablolar arada herhangi bir kontrolcü olmadan direkt güç kaynağınıza bağlı ise fan hızını kontrol edemeyişinizin nedeni bu durumdur. RGB bağlantısını yapmanız herhangi bir şeyi değiştirmez. Fanlardan çıkan güç kabloları çevirici kablo ile güç kaynağına bağlı ise bunu iptal ederek anakartınıza bağlamayı deneyin bu şekilde fan hızlarını kontrol edebilirsiniz.Kardeşim bana da aynı konuda bir yardımcı olabilir misin rica etsem? Arkadaşın sorunu gibi bir sorun ve aynı kasa. Benim anakart ASUS TUF B550 PLUS. Kasanın önünde 3 adet LED'li fan bulunuyor ve dediğin gibi, ikişer kablo çıkıyor. 4 pinli olan RGB kabloları konektörle teke inmiş durumda fakat onu henüz bağlamadım. Çünkü teke indikten sonra bir kablo daha baglanarak RGB Header'a girmesi gerekiyor, böyle de baglarım fakat 12V noktası ok ile işaretli olmadığı için LED'leri yakabilirim diye dokunmadım.
Güç kabloları da tek hale getirilip moleksten güç alıyor doğrudan PSU'dan.
Şimdi öndeki fanların hızını kontrol edemiyor oluşumun sebebi RGB baglantısını yapmamış olmam mı yoksa gücü doğrudan PSU'dan vermiş olmam mı acaba?