Corsair Spec Delta RGB Fanları RGB Fusion İle Nasıl Kontrol Edilir?

Kardeşim bana da aynı konuda bir yardımcı olabilir misin rica etsem? Arkadaşın sorunu gibi bir sorun ve aynı kasa. Benim anakart ASUS TUF B550 PLUS. Kasanın önünde 3 adet LED'li fan bulunuyor ve dediğin gibi, ikişer kablo çıkıyor. 4 pinli olan RGB kabloları konektörle teke inmiş durumda fakat onu henüz bağlamadım. Çünkü teke indikten sonra bir kablo daha baglanarak RGB Header'a girmesi gerekiyor, böyle de baglarım fakat 12V noktası ok ile işaretli olmadığı için LED'leri yakabilirim diye dokunmadım.
Güç kabloları da tek hale getirilip moleksten güç alıyor doğrudan PSU'dan.
Şimdi öndeki fanların hızını kontrol edemiyor oluşumun sebebi RGB baglantısını yapmamış olmam mı yoksa gücü doğrudan PSU'dan vermiş olmam mı acaba?
Merhabalar, fanlarınızdan çıkan kablolar arada herhangi bir kontrolcü olmadan direkt güç kaynağınıza bağlı ise fan hızını kontrol edemeyişinizin nedeni bu durumdur. RGB bağlantısını yapmanız herhangi bir şeyi değiştirmez. Fanlardan çıkan güç kabloları çevirici kablo ile güç kaynağına bağlı ise bunu iptal ederek anakartınıza bağlamayı deneyin bu şekilde fan hızlarını kontrol edebilirsiniz.

Merhabalar, fanlarınızdan çıkan kablolar arada herhangi bir kontrolcü olmadan direkt güç kaynağınıza bağlı ise fan hızını kontrol edemeyişinizin nedeni bu durumdur. RGB bağlantısını yapmanız herhangi bir şeyi değiştirmez.
Çok teşekkür ederim, zor da olsa öğrendim bu durumu bugün. En son kasa kurduğumda RGB diye bir şey bile yoktu :) Peki güç kablolarını kasamda bulunan CHAFan ve CPU OPT çıkışlarına ayrı ayrı taksam bir sorun olur mu? Çünkü bu portlar 4 pinli, güç kabloları 3 girişli. Hepsini teke indirip tek yerden güç alınca anakart için sıkıntı diye okumuştum.

Çok teşekkür ederim, zor da olsa öğrendim bu durumu bugün. En son kasa kurduğumda RGB diye bir şey bile yoktu :) Peki güç kablolarını kasamda bulunan CHAFan ve CPU OPT çıkışlarına ayrı ayrı taksam bir sorun olur mu? Çünkü bu portlar 4 pinli, güç kabloları 3 girişli. Hepsini teke indirip tek yerden güç alınca anakart için sıkıntı diye okumuştum.
Rica ederim, eskiden hepsi kolaydı. 😄 Fanları ayrı ayrı taksanız bir sorun olmaz fakat fanlarınız 3 pinli yani PWM kontrolü yok. Eğer anakartınızın DC kontrolü yok ise fan hızlarını kontrol etmeniz mümkün değil güç kaynağına bağlıymış gibi tam devirde çalışacaktır.

Rica ederim, eskiden hepsi kolaydı. 😄 Fanları ayrı ayrı taksanız bir sorun olmaz fakat fanlarınız 3 pinli yani PWM kontrolü yok. Eğer anakartınızın DC kontrolü yok ise fan hızlarını kontrol etmeniz mümkün değil güç kaynağına bağlıymış gibi tam devirde çalışacaktır.
Anakartta sanırım o destekler var, PWM desteği falan diyor da tam bilemiyorum. Amacım o fanların sesi azalsın çok gürültülüler. Asus Tuf Gaming B550 Plus anakart, ama kasadan çıkan fanlar 4pin rgb ve 3pin dişi güç kabloları. Ne yapmam gerekir kontrol için hızlarını ?
Yerdekiler RGB kabloları onlar birleşmiş durumda ve 4 pinli RGB Header'a giriş yapılacak. Elimdekiyse aynı fanlardan çıkan güç kablolarından biri. Bunlardan 3 adet var.

Dosya Ekleri

• pinn.jpeg
    pinn.jpeg
    58,2 KB · Görüntüleme: 53
Anakartta sanırım o destekler var, PWM desteği falan diyor da tam bilemiyorum. Amacım o fanların sesi azalsın çok gürültülüler. Asus Tuf Gaming B550 Plus anakart, ama kasadan çıkan fanlar 4pin rgb ve 3pin dişi güç kabloları. Ne yapmam gerekir kontrol için hızlarını ?
Yerdekiler RGB kabloları onlar birleşmiş durumda ve 4 pinli RGB Header'a giriş yapılacak. Elimdekiyse aynı fanlardan çıkan güç kablolarından biri. Bunlardan 3 adet var.
PWM ile 4 pinli olanlar kontrol ediliyor. Sizinkiler 3 pinli yani DC kontrol desteği lazım. BİOS üzerinden DC desteği olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse 1 tane fanı, kullanma kılavuzunuz yardımı ile 3 pinli bağlantısını doğru şekilde bağlayarak test edin ardından diğer fanları da bağlarsınız.

PWM ile 4 pinli olanlar kontrol ediliyor. Sizinkiler 3 pinli yani DC kontrol desteği lazım. BİOS üzerinden DC desteği olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse 1 tane fanı, kullanma kılavuzunuz yardımı ile 3 pinli bağlantısını doğru şekilde bağlayarak test edin ardından diğer fanları da bağlarsınız.
"4-pin PWM/DC fan: Dahili her başlık; PWM veya DC fanlarının otomatik olarak tespit edilmesine destek verir."
Böyle bir cümle yazıyor anakart tanıtımında, yani ben DC fanlarımı hız kontrol yapabilirim bağlasam. Fakat bunu işlemci hızlandıkça hızlanacak ve yük altında değilken yavaşlayacak şekle sokabilir miyim onu merak ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı