Corsair Spec Delta RGB vs Phanteks P350X

Makaleler
1
Bunları sormamın sebebi görselliğe önem vermem ve hava akımından da kısmak istememem. Normalde Spec-06 bakıyordum fakat uyguna hepsi satılmıştı. 2. el alacağım.
Sizce hangisini tercih etmeliyim?

SPEC-Delta kullanıyorum. Gayet kaliteli, ben memnunum. Şunu söylemeliyim; hava akışı iyi ancak ön paneldeki mesh kısık biraz yetersiz. Ancak dediğim gibi hava akışı iyi, üzmez.

P350X hakkında ise yorum yapamayacağım.

Phanteks P350X içerisinden 1 adet fan çıkmaktadır. Normalde, toplamda arka 1 ön 2 yukarısı 2 fan alabilmektedir, oldukça büyük ve hava akışı da iyi. RGB'si tatmin edici büyüklükte değil. Ekstra fan almak zorunda kalacaksın. Kampanyadan kasa + 1 fan hediye gelmişti. Toplamda 2 fanım olmuştu. Temizlemesi kolay. İçerisinden 3 pinli bir giriş çıkıyor bunun anakart bağlantısı zor olabiliyor yani girişin uyumlu olması lazım veya dönüştürücü alman gerekiyor.

Dosya Ekleri

• 15303563166627719626268855555757.jpg.b0eee861502697aaf2a6f88e6e9a3714.jpg
    15303563166627719626268855555757.jpg.b0eee861502697aaf2a6f88e6e9a3714.jpg
    691,3 KB · Görüntüleme: 28
Bunları sormamın sebebi görselliğe önem vermem ve hava akımından da kısmak istememem. Normalde Spec-06 bakıyordum fakat uyguna hepsi satılmıştı. 2. el alacağım.
Sizce hangisini tercih etmeliyim?
P350X benim de istediğim bir model. Ben araştırdığımda satan bir site bulamadım. Şu anda kullandığım kasa da Delta RGB, hava akışı olarak fena bir kasa değil ama bazı oyunlarda yan kapağı açmam gerekiyor. Ekran kartım da 2060 Ventus olunca soğutma da biraz düşük kalıyor. Örneğin Forza Horizon 4' de ekran kartım 80 dereceye çıkıyor. Tabi yaza geçtiğimiz için bu değerler muhtemelen 1-3 derece yükseldi ve bu da fanların hızlı çalışmasına sebep oluyor. Yan kapağı çıkartığımda 75 derece civarına düşüyor ve fan sesi bir nebzede olsa düşüyor galiba kapalı olduğu zaman %70-80 kullanım oluyordu. Belki de bu sıcaklıklar benim radyatörümün üst tarafa sığmadığında dolayıdır. Vengeance RGB Pro bellekler üst tarafa takmamı engelledi. Bende bu yüzden ön tarafa taktım bull-push yaptım. Ekran kartında ki sıkıntı ise şu; sıcak havayı yanlardan verdiği için yan da ki cama çarpasından dolayı olabalir. Sıvı soğutmada Corsair H100X. Bende P350X' e geçmek istiyorum ama stoktlar da yok. Bulursanız haber veririseniz mutlu olurum 🙂

P350X benim de istediğim bir model. Ben araştırdığımda satan bir site bulamadım. Şu anda kullandığım kasa da Delta RGB, hava akışı olarak fena bir kasa değil ama bazı oyunlarda yan kapağı açmam gerekiyor. Ekran kartım da 2060 Ventus olunca soğutma da biraz düşük kalıyor. Örneğin Forza Horizon 4' de ekran kartım 80 dereceye çıkıyor. Tabi yaza geçtiğimiz için bu değerler muhtemelen 1-3 derece yükseldi ve bu da fanların hızlı çalışmasına sebep oluyor. Yan kapağı çıkartığımda 75 derece civarına düşüyor ve fan sesi bir nebzede olsa düşüyor galiba kapalı olduğu zaman %70-80 kullanım oluyordu. Belki de bu sıcaklıklar benim radyatörümün üst tarafa sığmadığında dolayıdır. Vengeance RGB Pro bellekler üst tarafa takmamı engelledi. Bende bu yüzden ön tarafa taktım bull-push yaptım. Ekran kartında ki sıkıntı ise şu; sıcak havayı yanlardan verdiği için yan da ki cama çarpasından dolayı olabalir. Sıvı soğutmada Corsair H100X. Bende P350X' e geçmek istiyorum ama stoktlar da yok. Bulursanız haber veririseniz mutlu olurum 🙂
Dediğim gibi 2. el bakıyorum.
İlk kasa PSU ile birlikte de satılıyor. Link atarsanız daha güzel olur.
Dediğim gibi ikinci el.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı