Çözüldü Corsair valueselect 8 GB 2133 MHz CL15 anakart uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

krstphlvn

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Arkadaşlar şu anda Corsair valueselect 8 GB 2133MHz CL15 Single RAM kullanıyorum ve satacağım. Merak ettiğim kısım şu; Kingston Kng Hyprx 16gb Dd4 2400 Hx424c15fb3k2/16 bunun gibi (Dual Channel) olan RAM'leri ASUS H110M-K ("2"RAM slotu var) anakartımda Dual Channel olarak sıkıntısız bir şekilde kullanabilir miyim? Taktıktan sonra format, reset, Driver yükleme gibi işler yapmalı mıyım? (BIOS'um güncel) sadece bilenler cevaplarsa sevinirim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS'unun şu anki Anakart'ın desteklediği frekans değerleri eşit ise sıkıntısız şekilde kullanabilirsin. Taktıktan sonra hiçbir işlem yapmana gerek yok BIOS ekranında RAM'lerin ikisini de sorunsuzca gördüğünde işletim sistemine doğru yol alırsın.
BIOS'unun şu anki Anakart'ın desteklediği frekans değerleri eşit ise sıkıntısız şekilde kullanabilirsin. Taktıktan sonra hiçbir işlem yapmana gerek yok BIOS ekranında RAM'lerin ikisini de sorunsuzca gördüğünde işletim sistemine doğru yol alırsın.

Çözüm
Sistem açılır ama sadece "Frekans" önemli değil. Hem de ikisinin eşit olma zorunluluğu yok.

Anakart ve RAM'ler DDR4 ve güç çıkışları da gayet yeterli. DDR4 RAM kullanan bir sistemde makul seviyede bir işlemci ile çalışıyordur ki 16 GB RAM'i desteklemeyen işlemci kalmadı bu zamanda.
Amacımız destekleyip, desteklememesi değil. Zaten eski RAM'i de masaüstünü görüyordur. Arkadaşımız yükseltme yapıyorsa en iyisini alsın. Bizim amacımız o.

Amacımız destekleyip, desteklememesi değil. Arkadaşımız yükseltme yapıyorsa en iyisini alsın. Bizim amacımız o.

Tamam ben kötülüğünü istediğim bir durum yok ben sadece Anakart ve RAM uyumunda sorun olmayacağını belirttim. Single ya da Dual Kit seçmesi onun daha fazla upgrade yapıp yapmayacağı ile alakalı bir seçenek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı