Corsair ve Kingston Dual Channel RAM'lerin APU sisteme etkisi

MFTN

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2021
Mesajlar
83
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mehabalar.
Yakın zamanda Ryzen 3 3200G işlemcili APU sistem PC topladım. APU sistemlerde çift kanal RAM'lerin önemli olduğunu duymuştum. Yalnız aldıgım zaman orada bütçem yetemediği için tek kanal Corsair dominator GB 2666MHz RAM aldım ki sonra bir tane aynısını alıp takarım sonra da 3200MHz çift kanal RAM alacaktım. Amma sonra bulamadım aynısını ve bütçem yetmediği için Kingston 4 GB 2400MHz RAM almak zorunda kaldım. Aldıktan sonra taktım ve BIOS ile RAM MHz artırarak 2400MHz yaptım. 2 hafta falan oldu hala kullanıyorum Dual Channel olarak çalışıyorlar. Ama farklı RAM'lerin özellikle RAM'lerin önemli olduğu Ryzen APU işlemcisine etkisini merak ettim belki de yanlış yapıyorum diye. 3aydan sonra çift kanal 3200MHz bellek ala bileceğim. Bu süre içinde bu şekilde idare edebilir miyim? Oyun oynasam sorun olur mu? Tavsiyeleriniz nedir?

Capture2.PNG


Capture3.PNG


Capture.PNG
 
Mavi ekran ya da başka bir hata olmadıysa sorun olmaz oyun oynarsın ama Dual kit 3200MHz performansında olmaz.
3 hafta oldu kullanıyorum herhangi bir hata yok mavi ekran falan. Zaten bir kac gündür oynuyorum ve bir şey fark ettim. GPU her zaman 100% çalışmıyor. bazen 60% bazen 70% - 80% civarı çalışıyor. Ama GPU kulanımı CPU kullanımlndan her zaman fazla oluyor. Bu sorun olur mu?
Benim bildiğim kadarıyla CPU kullanımı GPU kullanımından fazla ve ya GPU 100% çalışmadığında darboğaz olur. Darbogaz apu sistemde ola bilecek bir şey mi sizce?
Bu arada oynadığım oyunlar çook eski oyunlar (gta vc,gta sa,nfsmw ve s.) FPS normal oluyor hep 60 ve ya üzeri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı